Ειδήσεις
Οι εκδηλώσεις μας, μέσα σε ένα πολύ ιδιαίτερο καλοκαίρι
20/08/2020

Το εφετινό καλοκαίρι υπήρξε πολύ ιδιαίτερο όχι μόνο για τον καθένα μας ξεχωριστά αλλά και για τις συλλογικές δραστηριότητες. Αφενός μεν η απουσία λειτουργίας του ξενώνα για δεύτερο συνεχόμενο (και ελπίζουμε τελευταίο) καλοκαίρι αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για το σχεδιασμό μεγάλων εκδηλώσεων όπως τα Μακρυγιάννεια. Αφετέρου τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα και τα συνεπακόλουθα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού, μας οδήγησαν στην ακύρωση δύο προγραμματισμένων παραστάσεων προκειμένου να αποφύγουμε τον κίνδυνο διασποράς του ιού κατά τη διάρκεια κάποιας εκδήλωσής μας.

Αναφορικά με τα Μακρυγιάννεια, ο Σύλλογος αναμένει ακόμα την έγκριση της πρότασης που είχε υποβάλει στην Αναπτυξιακή Φωκική για συγχρηματοδότηση των εκδηλώσεων στα πλαίσια του Μέτρου 19 «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD/LEADER» του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020. Πέρα όμως από την συγκεκριμένη χρηματοδότηση δεν θα ήταν καλό να συγκεντρωθούν επισκέπτες στο χωριό μας χωρίς αυτό να μπορεί να παρέχει τις βασικές υπηρεσίες διαμονής και εστίασης. Ακόμα όμως και εάν είχαν σχεδιαστεί οι εκδηλώσεις, ο κορονοϊός δεν θα επέτρεπε την πραγματοποίησή τους (διοργανωτικές δυσκολίες, μειωμένη προσέλευση του κόσμου κλπ).

Για το εφετινό καλοκαίρι ο Σύλλογός μας είχε προγραμματίσει την λειτουργία του Λιβαδιού και του παζαριού. Για το Λιβάδι είχαν προγραμματιστεί δύο ζωντανές εκδηλώσεις:
  • Στις 13/8 μία 4μελής κομπανία με έντεχνο ελληνικό και λαικό πρόγραμμα
  • Στις 16/8 ένα ντουέτο με κλαρίνο και λαούτο με παραδοσιακό πρόγραμμα
Λόγω της διαφαινόμενης κατάστασης προτιμήσαμε να μην ανακοινώσουμε τις εκδηλώσεις μας, παρακολουθώντας την εξέλιξη της πανδημίας. Τελικά επιλέξαμε να ανοίξουμε το Λιβάδι, το οποίο λειτούργησε από τις 9 έως τις 18 Αυγούστου προκειμένου να δώσουμε λίγη ζωή στο χωριό και να συγκεντρώσουμε κάπου τη νεολαία. Ακυρώσαμε όμως τις δύο ζωντανές εμφανίσεις, όπως έκαναν και όλοι οι Σύλλογοι και τα καταστήματα της περιοχής μας, προκειμένου αν αποφύγουμε φαινόμενα συνωστισμού που θα ήταν δύσκολο να ελεγχθούν. Το παζάρι λειτούργησε για λίγες ημέρες, ενώ τελευταία στιγμή αποφασίστηκε και η πραγματοποίηση πεζοπορίας προς την Αγλαβίστα και πίσω που έγινε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Περιβολιωτών.

Τέλος ακυρώθηκαν και οι αθλητικές εκδηλώσεις που περιλάμβαναν τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ με τα γειτονικά χωριά.

Την γελοιογραφία, εικονογράφησε ο συγχωριανός μας Γιάννης Κούτρης πάνω σε δικό μας κείμενο και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα.