Ο Γιώργος Παγώνης από τον Γ.Σ. Ιτέας στην Κύμη!

 13 Ιουλ 2018
Μία σημαντική μεταγραφή για ένα ταλαντούχο παιδί που κατάγεται από το Κροκύλειο. Ο Γιώργος Παγώνης, του Μίλτου Παγώνη και της Ειρήνης, είναι εγγονός του Γιώργου και της Τασίας Παγώνη που είχαν κάποτε το παραδοσιακό καφενείο του χωριού και ξεκινά τα πρώτα του βήματα στο εφηβικό μπάσκετ της Α1 με την ομάδα της Κύμης.
Ο Γιώργος που πρωταγωνίστησε έως τώρα με στην ομάδα παίδων της Ιτέας, είναι μέλος του αντίστοιχου κλιμακίου της Εθνικής Ομάδας και έχει σίγουρα μπροστά του ένα πολύ ελπιδοφόρο μέλλον.  Το παρακάτω άρθρο το διαβάσαμε στο Εvia Βasket.

Ο ταλαντούχος περιφερειακός Γιώργος Παγώνης αποτελεί την πρώτη μεταγραφική ενίσχυση της Κύμης στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός εφηβικού τμήματος με αθλητές από όλη την περιφέρεια.

Ο Παγώνης, που είναι γεννημένος το 2001, συμφώνησε με τον κόουτς Πανούση και τη διοίκηση της ομάδας και τη φετινή χρονιά θα μένει στη Χαλκίδα όπου και θα πηγαίνει σχολείο, καθότι μαθητής της Γ’ Λυκείου.

Φέτος, εκτός από το εφηβικό τμήμα με το οποίο έφτασε μέχρι τον τελικό της ΕΣΚΑΣΕ, ήταν βασικό μέλος της αντρικής ομάδας του Γ.Σ.Ιτέας στην Α’ κατηγορία με τον οποίο αγωνίστηκε σε 21 αγώνες έχοντας 197 πόντους.

Ο Παγώνης είναι ένας ακόμα παίκτης που βγαίνει από τις ακαδημίες της Ιτέας αλλάζοντας επίπεδο, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική δουλειά που κάνει στην περιοχή ο κόουτς Χρήστος Μωραϊτης.

Θυμίζουμε, πως στον Γ.Σ.Ιτέας έπαιζε ο Σπύρος Μούρτος πριν πάρει μεταγραφή για τον Άρη που ήταν αρχηγός της ομάδας στα περισσότερα από τα χρόνια που αγωνίστηκε, αλλά και ο Σανούδος που επιλέχθηκε πέρυσι από το παιδικό τμήμα του Ολυμπιακού.

Εκτός από τον Παγώνη όμως, ο Γ.Σ.Ιτέας παραχώρησε ένα ακόμα ταλαντούχο αθλητή, τον Νίκο Σκούρα (στη φωτο μαζί με τον Παγώνη) στους Τιτάνες Παλαμά που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Επ' ευκαιρίας ενημερώνουμε ότι θα γίνει και εφέτος το τουρνουά μπάσκετ στο Ζωριάνο στις 13 και 14 Αυγούστου, ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη στο οποίο θα συμμετέχει και το χωριό μας.