Κοινωνικά
Απεβίωσε η Τασούλα Υφαντή (1931-2021)
18/02/2021
Η Αναστασία (Τασούλα) Υφαντή που γεννήθηκε στις 17-08-1931 στο Κροκύλειο, απεβίωσε στις 21 Ιανουαρίου του 2021 και η ταφή της πραγματοποιήθηκε την επομένη στο νεκροταφείο Κροκυλείου.

Ο Σύλλογος Κροκυλιωτών Ο Μακρυγιάννης, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της.



ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΤΑΣΟΥΛΑ) ΥΦΑΝΤΗ

Μια ξεχωριστή, ευγενική ψυχή που γεννήθηκε και έζησε στο Κροκύλειο, έφυγε πρόσφατα από κοντά μας. Υπήρξε η μεγαλύτερη από τα τρία παιδιά του Κωνσταντίνου και της Ασήμως Ψεύτη. Παντρεύτηκε τον Δημήτριο Γ. Υφαντή που υπηρέτησε ως αγροφύλακας στο χωριό και απέκτησε δύο (2) παιδιά τον Γιώργο, που από πολλά χρόνια ζει στον Καναδά όπου δημιούργησε οικογένεια και δραστηριοποιείται επαγγελματικά και την Κωνσταντίνα. Αξιώθηκε να δει εγγόνια και δισέγγονα.

Υπήρξε οπλισμένη με τα χαρίσματα της αγάπης , της υπομονής , της ανιδιοτέλειας, της μεγαλοψυχίας, της εργατικότητας , της τιμιότητας και της αφοσίωσης στην οικογένειά της. Εργάστηκε σκληρά για να μεγαλώσει και να βοηθήσει την οικογένειά της και ποτέ δεν της έλειψαν (παρά τις δυσκολίες και τις στενοχώριες της ζωής) το κέφι, το χιούμορ, το καλαμπούρι και η ευγενική προσφορά. Προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βοηθήσει όποιον είχε ανάγκη και της ζητούσε βοήθεια και χαιρόταν αφάνταστα με αυτό.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της αντιμετώπισε κάποια προβλήματα υγείας όμως τα παιδιά της της στάθηκαν και τη βοήθησαν και η θυγατέρα της Ντίνα στάθηκε κοντά της πολύ δυνατή να την φροντίζει και να της προσφέρει τα πάντα. Θα σε θυμόμαστε για  πάντα ως τον πλέον ανεξίκακο άνθρωπο που δεν σκέφτηκε κακό για το συνάνθρωπό του. Όλοι όσοι σε γνώρισαν μπόρεσαν να καταλάβουν και να εκτιμήσουν πόσο υπέροχος άνθρωπος ήσουν και πόση ανθρωπιά έκρυβες στην ψυχή σου, γι΄αυτό αγαπήθηκες από όλους μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει και είναι βέβαιο ότι ο Πανάγαθος Κύριος θα σε κατατάξει στην χορεία των ευσεβών και πιστών Χριστιανών γιατί δεν έβλαψες κανέναν.

Αιωνία σου η μνήμη
Η οικογένειά σου