Συλλόγου
Το Ελικοδρόμιο Κροκυλείου
29/09/2023
Μία ιδέα του μεγάλου ευεργέτη του Συλλόγου κ. Ντίνου Μακρυκώστα ήταν η δημιουργία ενός ελικοδρομίου και έτσι το 2018 χρηματοδότησε την διαμόρφωσή του σε χώρο που ευγενικά παραχώρησε ο κ. Αθανάσιος Θ. Σταυρόπουλος.

Η θέση του ελικοδρομίου είναι σε μία περιοχή που λεγόταν "Ντούρλα" και στην οποία υπήρχε χωράφι που καλλιεργούσε ο Θεόδωρος Σταυρόπουλος και ήταν γνωστό ως "του Σταυρόπουλου το πουρνάρι".  Ο χώρος έχει το πλεονέκτημα ότι είναι επίπεδος, βρίσκεται σε επαφή με τον κεντρικό δρόμο και βρίσκεται μακριά από καλώδια κοινής ωφελείας. Με την δωρεά του κ. Μακρυκώστα ο χώρος καθαρίστηκε, περιφράχτηκε και διαμορφώθηκε πίστα προσγείωσης από μπετό διαστάσεων 10mx12m.

Προφανώς δεν πρόκειται για κάποιο οργανωμένο ελικοδρόμιο αλλά για έναν χώρο που μπορεί να εξυπηρετήσει την προσγείωση και απογείωση ενός ελικοπτέρου με σχετική ασφάλεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αυτό γίνεται πάντα κατά την κρίση πάντα του πιλότου, αναλόγως φυσικά των καιρικών συνθηκών. 

Ο επισκέπτης θα το βρει πάνω στον επαρχιακό δρόμο από Κροκύλειο προς Πενταγιού, 350m περίπου μετά την διασταύρωση προς Ζωριάνο - Κουπάκι- Αλποχώρι, στο αριστερό του χέρι. Η θέση του ελικοδρομίου παρουσιάζεται στον παρακάτω χάρτη: