Ειδήσεις
Ενημέρωση των χωριανών μας από την επιτροπή Κροκυλειωτών για το ξενοδοχείο
21/04/2021
Αγαπητοί χωριανοί,
Συμμεριζόμενοι απόλυτα την εύλογη ανησυχία και αγωνία σας για το μέλλον του Ξενοδοχείου, όπως διαφαίνεται από τα πιεστικά ερωτήματά σας και με δεδομένο ότι η άμεση επικοινωνία μας είναι αδύνατη, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποιες από τις ενέργειές μας μέχρι σήμερα!!
Στις 18/08/2021,όπως γνωρίζετε, επιδώσαμε στον κ. Δήμαρχο και στον κ.Αντ/χο της Δ.Ε. Βαρδουσίων την επιστολή διαμαρτυρίας που 120 χωριανοί είχατε υπογράψει.
Τα αποτελέσματα της συνάντησης καταγράφηκαν σε πρακτικό, που ήδη έχετε διαβάσει σε προηγούμενη ενημέρωση, το οποίο συνυπογράψαμε όλοι οι συμμετέχοντες. Εδώ πρέπει να σας ενημερώσουμε, αν και το αποφύγαμε στην προηγούμενη ενημέρωση, για να κατανοήσετε και τη στάση μας στη συνέχεια, ότι από το συγκεκριμένο πρακτικό ο κ.Παλασκώνης απαίτησε εκβιαστικά, αλλιώς δεν θα το υπέγραφε, να αφαιρεθεί η φράση (η οποία σβήστηκε με blanco): «ο κ. Δήμαρχος αναγνωρίζοντας ότι υπήρξαν κάποια λάθη και αστοχίες από την πλευρά του Δήμου......» και εμείς το δεχτήκαμε γιατί ο στόχος μας δεν είναι αντιπολιτευτικός αλλά να βρεθεί λύση, αν και τα λάθη και οι αστοχίες αναδείχτηκαν και έγιναν αποδεκτά κατά τη διάρκεια της συζήτησης!!


ΠΡΑΚΤΙΚΟ 18/08/2021 (Σας το παραθέτουμε εκ νέου για όσους δεν το έχουν διαβάσει)
Συνάντησης επιτροπής Κροκυλειωτών με τον κ. Δήμαρχο Δωρίδος για τη μίσθωση του Ξενώνα Κροκυλείου.
Σήμερα 18, Αυγούστου 2020 στο γραφείο του Δημάρχου στο Ευπάλιο, ο κ. Δήμαρχος, ανταποκρινόμενος άμεσα σε αίτημα επιτροπής  Κροκυλειωτών, προέβη σε συνάντηση μαζί τους με σκοπό την επίδοση επιστολής διαμαρτυρίας κατοίκων Κροκυλείου, για τη μίσθωση του Ξενώνα, την οποία συνυπέγραφαν 120 περίπου Κροκυλειώτες. Στη συνάντηση που ακολούθησε συμμετείχαν ο κ. Δήμαρχος Δωρίδας κ. Καπετζώνης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Βαρδουσίων κ. Παλασκώνης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κροκυλείου κ. Αυγερόπουλος Κωνσταντίνος, η κα. Ψυρρή Ελένη, ο κ. Μπακαρέζος Βασίλειος και ο κ. Κρίτσας Γρηγόριος. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγιναν οι αναγκαίες επισημάνσεις και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και αφού έγινε ανταλλαγή απόψεων, ο κ. Δήμαρχος (αναγνωρίζοντας ότι υπήρξαν κάποια λάθη και αστοχίες από την πλευρά του Δήμου–φράση που διαγράφηκε), εξέφρασε την πρόθεσή του να βοηθήσει έμπρακτα με κάθε τρόπο να δοθεί λύση στο φλέγον πρόβλημα για τους Κροκυλειώτες και την περιοχή των Βαρδουσίων κατ’ επέκταση.
Αναγνώρισε ότι είναι επιβεβλημένη υποχρέωση του Δήμου, που διαχειρίζεται τη Δημοτική ξενοδοχειακή επιχείρηση Κροκυλείου να τη διατηρεί σε μία ανθρωπίνως αξιοπρεπή κατάσταση, κάτι που σίγουρα θα συντελέσει στην ευκολότερη εύρεση μισθωτή. Αυτό υποστήριξε ότι δεν έγινε μέχρι τώρα, γιατί ήθελαν να επισπευθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης και οι ενδιαφερόμενοινα συμμετέχουν με τους ίδιους όρους-συνθήκες.
Επικοινώνησε λοιπόν, ενώπιον όλων, με τον ηλεκτρολόγο και τον υδραυλικό του Δήμου και τους προέτρεψε να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στον Ξενώνα Κροκυλείου, ώστε να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο και συντήρηση της ηλεκτρολογικής και υδραυλικής εγκατάστασης του κτιρίου και αντικατάσταση των φθαρμένων υλικών (πχ μπόιλερ).
Διαβεβαίωσε ότι η παρέμβαση αυτή θα πραγματοποιηθεί μετά το άνοιγμα των σχολείων (7/09/2020) μια και η συντήρηση των σχολείων είναι πρώτης προτεραιότητας. Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί βάψιμο-φρεσκάρισμα των εσωτερικών χώρων του κτιρίου και στη συνέχεια γενικός καθαρισμός-απολύμανση.
Ο κ. Δήμαρχος μάλιστα, πρότεινε να επαναλάβουμε τη συνάντησή μας στα τέλη Σεπτεμβρίου, ώστε να αποτιμηθεί η πρόοδος των εργασιών και να προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης. Συγκεκριμένα, θα προκηρυχθεί δημοπρασία ή δυνατόν μέσα στον Οκτώβριο. Αν αυτή αποβεί άκαρπη θα επαναληφθεί σύντομα με τους ίδιους όρους. Αν και η δεύτερη αποβεί άκαρπη θαακολουθήσει η διαδικασία της ανάθεσης, εκφράζοντας έτσι την ελπίδα ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει βρεθεί μισθωτής.
Τέλος, μας ενημέρωσε ότι η ένταξη του Ξενώνα σε πρόγραμμα επισκευής-αναβάθμισης του κτιρίου δεν μπορεί να συνδυαστεί με παράλληλη λειτουργία του, άρα απορρίπτεται.

Ο Δήμαρχος Δωρίδας, Καπετζώνης Γεώργιος
Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κροκυλείου, Αυγερόπουλος Κων/νος
Τα μέλη, Ψυρρή Ελένη, Μπακαρέζος Βασ., Κρίτσας Γρηγόριος
Ο Αντ/χος Δ.Ε. Βαρδουσίων, Παλασκώνης Κωνσταντίνος


Εκτός από τις τηλεφωνικές μας επικοινωνίες ,προτροπές–πιέσεις,σας παραθέτουμε και κάποιες γραπτές ,μέσω emails:
16/12/2021
Κύριε Δήμαρχε,
Εφόσον δεν κατέστη δυνατό από την πλευρά σας, να πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή συνάντησή μας ώστε να μας ενημερώσετε σχετικά με τον ξενώνα του χωριού μας και με δεδομένο ότι οι όποιες εργασίες, όχι απλώς δεν ακολούθησαν το χρονοδιάγραμμα που εσείς προτείνατε και συνυπογράψαμε στο πρακτικό τη 18ης Αυγούστου, αλλά «προχωράνε» με ρυθμούς χελώνας, θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να σας παρακαλέσουμε να φροντίσετε να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαιτούμενες εργασίες. Οι τελευταίες αποτελούντην ελάχιστη αυτονόητη υποχρέωση από την πλευρά του Δήμου (υδραυλικοί, βάψιμο εσωτερικά του κτιρίου κλπ).Οι ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε δίνουν σε εμάς το περιθώριο ανοχής και σε εσάς τον απαιτούμενο χρόνο για να ολοκληρώσετε τις εργασίες ώστε το ξεκίνημα της νέας χρονιάς να μας βρει έτοιμους να προχωρήσουμε στη διαδικασία δημοπράτησης. Διαδικασία χρονοβόρα, που χρειάζεται οργάνωση, για να έχει μόνο θετική έκβαση μιας και οποιαδήποτε άλλη έκβαση δε συμφέρει κανέναν μας. Είμαστε βέβαιοι, ότι σε καμιά περίπτωση δε θα θέλατε τον ξενώνα κλειστό και αυτό το Πάσχα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και ελπίζουμε να φροντίσετε ο νέος χρόνος να είναι περισσότερο δημιουργικός και αποτελεσματικός.
Με εκτίμηση, η επιτροπή Κροκυλειωτών


Με δεδομένο τη συνεχιζόμενη απραξία από την πλευρά του Δήμου στις 04/02/2021 καταθέτουμε τις ακόλουθες ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
Κύριε Δήμαρχε,
Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας και αφού δεν κατέστη δυνατή η επιτόπια αυτοψία που είχαμε προγραμματίσει στο Κροκύλειο, θέλουμε να σας υποβάλλουμε τις ακόλουθες πρακτικές και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις μας.
Είναι  κοινή  διαπίστωση  όλων    μας  ότι  η  λύση  στο  θέμα  βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια σας και ελπίζουμε ότι θα τηρήσετε τις υποσχέσεις σας. Ο Αντιδήμαρχος κ. Παλασκώνης αποτελεί  μέρος του προβλήματος και είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να το λύσει καθώς ο ίδιος υποστηρίζει ότι αυτό δεν υπάρχει, εφόσον  θεωρεί ότι όλα είναι καλά καμωμένα από την πλευρά του.
Αυτό που μας  έχει προβληματίσει έντονα είναι ότι δεν τηρήθηκαν όσα συνυπογράψαμε στο πρακτικό της 18/8/2020 και σε καμία περίπτωση δεν τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα που εσείς καθορίσατε. Έχουν περάσει σχεδόν έξι μήνες και μέσα σε αυτό το χαμένο χρονικό διάστημα είχαμε τα εξής αποτελέσματα:
Α) Ο ηλεκτρολόγος ολοκλήρωσε τον ηλεκτρολογικό έλεγχο π.χ. άλλαξε τον πίνακα  κλπ  (ημέρες  εργασίας  4-5). Υπάρχει  ωστόσο  ως  εκκρεμότητα  η τοποθέτηση ρελέ διαφυγής.
Β) Οι υδραυλικοί του Δήμου έλεγξαν το δίκτυο παροχής νερού, άλλαξαν κάποιες κατεστραμμένες βρύσες-σπιράλ κλπ (Ημέρες εργασίας 2-3).
ΑΥΤΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ. Τι μένει ακόμη;
Α) Έλεγχος του συστήματος θέρμανσης
Αυτό μπορεί να γίνει άμεσα θέτοντας σε λειτουργία το ήδη εγκατεστημένο σύστημα του ξυλολέβητα (έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του  Δ.Μπαρμπούτη, που του ανήκει) και χωρίς να χρειάζεται άμεσα η επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση με  τη  χρήση  πετρελαίου.  Άλλωστε,  ήδη  κάποιοι  ενδιαφερόμενοι  εκδήλωσαν  το ενδιαφέρον τους να τον αγοράσουν, αν μισθώσουν τον ξενώνα, γιατί η χρήση ξύλου είναι πιο συμφέρουσα. Αν λοιπόν, δεν υπάρχει κάποια διαρροή, που πιθανότητα θα ήταν ορατή, χρειάζεται σίγουρα αντικατάσταση του μπόιλερ, που γνωρίζουμε ότι είναι τρύπιο.
Β) Βάψιμο-φρεσκάρισμα εσωτερικά
Μας είπατε ότι ο  χειμώνας, ο πιο θερμός των τελευταίων ετών, δεν ενδείκνυται για βάψιμο. Συμφωνούμε σε αυτό, αλλά απορούμε γιατί αργήσατε τόσο. Δεν υπάρχει κάποια πειστική δικαιολογία. Ρωτήσαμε λοιπόν και σας ενημερώνουμε ότι  το φρεσκάρισμα εσωτερικού χώρου μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς  πρόβλημα, πόσο μάλλον, όταν συνδυαστεί με τη χρήση  καλοριφέρ, το οποίο προσφέρθηκε αφιλοκερδώς  να τροφοδοτήσει με ξύλα ο Πρόεδρος του χωριού μας. (Μπορεί να δουλέψει μια δυο μέρες πριν, ώστε  να τραβήξει την υγρασία και φυσικά κατά τη διάρκεια του φρεσκαρίσματος). Φυσικά θεωρούμε απαραίτητο να προσδιορίσουμε και το ελάχιστο των χώρων  που πρέπει να βαφτούν, γιατί και σε αυτόν τον τομέα δυστυχώς, διαπιστώνουμε μια «μιζέρια». Η κεντρική αίθουσα, η κουζίνα, η είσοδος-ρεσεψιόν, τα κλιμακοστάσια, ο διάδρομος των δωματίων, όπου υπάρχουν κάποιες εμφανείς υγρασίες, και τουλάχιστον  ο χώρος στο υπόγειο όπου βρίσκεται το επαγγελματικό ψυγείο, χρειάζονται φρεσκάρισμα που θα βελτιώσει πολύ την εικόνα.
Γ) Καλό καθάρισμα και απολύμανση των χώρων
Για  να  κινηθεί  ο  τόσο  δυσκίνητος  μηχανισμός  του  δήμου,  ο  Πρόεδρος  πρότεινε και φυσικά υπάρχει η σύμφωνη γνώμη όλων, να διατεθούν τα 2500€ τηςΣΑΤΑ για τις ανάγκες του ξενοδοχείου. Ελπίζουμε ότι το ποσό αυτό με σωστή διαχείριση και έχοντας και τη συνδρομή του δήμου θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση  αυτών των εργασιών, που αποτελούν την ελάχιστη υποχρέωσηαπό την πλευρά του. Βεβαίως,  σε  δεύτερο  χρόνο  κρίνεται  απαραίτητη  η  αντικατάσταση κάποιων κεραμιδιών της στέγης της κουζίνας, του υπόστεγου κλπ, τα οποία επιτρέπουν την είσοδο νερού.
Περιμένουμε άμεσα γραπτώς την απάντησή σας και τον καθορισμό  του πιθανού χρόνου δημοπράτησης του Ξενώνα (εστιατόριο και δωμάτια) καθώς η επαναλειτουργία του από τον νέο ενοικιαστή απαιτεί χρόνο. Προτείνουμε ότι το αργότερο  μέχρι  τις  αρχές του  Απρίλη  πρέπει  να   οριστεί  η  ημερομηνία δημοπράτησης και άμεσα η κοινοποίηση και διαφήμισή της. Μια μείωση στη τιμή εκκίνησης του μισθώματος ,σίγουρα θα βοηθούσε.
Ο χρόνος πιέζει και η διαιώνιση αυτής της  κατάστασης δεν συμφέρει κανέναν  μας.  Σας ενημερώνουμε  ότι  οι ήδη ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές προβληματίζονται με  αυτή την εικόνα. Είναι στο χέρι σας λοιπόν  να  μην απογοητευτούν και χάσουν το ενδιαφέρον τους.
Όταν υπάρχει θέληση δεν υπάρχουν εμπόδια.
Η επιτροπή  Κροκυλειωτών


Στις 15/02/2021 δημοσιεύουμε σε διάφορες ιστοσελίδες του νομού μας, του Συλλόγου, FACEBOOK κ.λ.π.  το ακόλουθο κείμενο:


Αναμένοντας την ολοκλήρωση των ελάχιστων αυτονόητων απαιτούμενων εργασιών από την πλευρά του δήμου Δωρίδας και τον καθορισμό άμεσα της ημερομηνίαςκαι των όρων δημοπράτησης, της δημοτικής επιχείρησης "Ξενώνας Κροκυλείου", παρακαλούμε να δημοσιεύσετε το παρόν (κείμενο & συνημμένο), προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου που με όρεξη και μεράκι θα δώσει πάλι ζωή στην πλατεία του χωριού μας και στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Βαρδουσίων,με το ανάλογο και αδιαμφισβήτητο οικονομικό όφελος για τον ίδιο!

Η Επιτροπή Κροκυλειωτών για τον Ξενώνα


Στις 23/03/2021 βλέποντας ότι τίποτα δεν προχωράει στέλνουμε ένα ακόμα email:
κ. Δήμαρχε,
Tην  επόμενη  εβδομάδα  συμπληρώνονται  δύο  ολόκληροι  μήνες  από  την κατάθεση των  πρακτικών  και  άμεσα  υλοποιήσιμων προτάσεών  μας για  την ολοκλήρωση των ελάχιστων απαιτούμενων εργασιών στον Ξενώνα Κροκυλείου, με τις  οποίες  και  εσείς  συμφωνήσατε  και  μας  διαβεβαιώσατε  (προφορικά)  ότι  θα υλοποιηθούν.
Δυστυχώς ,για μια ακόμη φορά, δεν έχει προχωρήσει σχεδόν καμία από αυτές, που θα μπορούσαν  να  λειτουργήσουν  και  ενθαρρυντικά –ενισχυτικά  στους  όποιους ενδιαφερόμενους.
Μην έχοντας και άλλη επιλογή, θα δεχτούμε ως δεδομένο τις διαβεβαιώσεις από την πλευρά  του  δήμου  στον  Πρόεδρο  του  χωριού  μας,  ότι  την  επόμενη  Δευτέρα 29/03/2021, θα  ξεκινήσει  το  βάψιμο  του  Ξενώνα  και  οι  υδραυλικές  εργασίες-αντικατάσταση μπόιλερ κ.λ.π, μιας και σήμερα για μια ακόμη φορά έγινε από τους υδραυλικούς αυτοψία στο χώρο και καταγραφή των ανταλλακτικών που χρειάζονται. Αυτό  όμως  που  θέλουμε να  σας  προτείνουμε  και  να  σας παρακαλέσουμε,  τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι να καθορίσετε το  αργότερο  μέχρι  τις  15  με  20 Απριλίου  2021 την  ημερομηνία  δημοπράτησης  και  άμεσα  (χθες)  να  γίνει  η κοινοποίηση και διαφήμισή της, καθώς  η  επαναλειτουργία  του  Ξενώνα απαιτεί χρόνο. Σίγουρα  μια γενναία  μείωση  της  τιμής  εκκίνησης  του  μισθώματος  θα βοηθούσε ,τη στιγμή που, όπως μας έχετε ενημερώσει , στόχος του δήμου δεν είναι το κέρδος, αλλά η επαναλειτουργία του Ξενώνα.
Κύριε  Δήμαρχε , πιστεύουμε πως  μόνο  με  τη  δική  σας  παρέμβαση μπορεί  να προχωρήσει  η  διαδικασία  και  να  υλοποιηθεί  η  εκπεφρασμένη  πρόθεσή  σας  να συμβάλετε στη λύση αυτού του χρόνιου προβλήματος για το Κροκύλειο και τηςΔ.Ε.Βαρδουσίων κατ’ επέκταση.
Δε συμφέρει κανένα μας, για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι,ο Ξενώνας του χωριού μας να παραμείνει κλειστός.
Η Επιτροπή Κροκυλειωτών για τον Ξενώνα


Αποτέλεσμα όλων αυτώντων ενεργειών !!!
Πράγματι στις 29/03/2021 ξεκίνησαν οι εργασίες βαψίματος ,οι οποίες μέχρι σήμερα 15/04/2021 δεν έχουν ολοκληρωθεί ,αλλά βρίσκονται σε καλό δρόμο....
Τοποθετήθηκε το ρελέ διαφυγής!!
Οι υδραυλικοίόμωςακόμη αναμένονται....
Η τιμή εκκίνησης του μισθώματος για τη δημοπρασία μειώθηκε, όπως μας ενημέρωσαν στα 150 € από 280€.
Από τις αρχές του Μάρτη επιμείναμε ότι το σημαντικότερο είναι να οργανωθεί και να τρέξει παράλληλα με τις εργασίες η διαδικασία της δημοπρασίας, η οποία κατά κοινή αποδοχή αποτελεί και το μόνο τρόπο να φανούν οι πραγματικοί ενδιαφερόμενοι ώστενα βρεθεί ίσως ο ενοικιαστής. Για να προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης, όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου, πρέπει να περάσει πρώτα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μια τυπική διαδικασία.Έχουν περάσειόμως πάνω από 20 ημέρες και η επιτροπή ακόμη δεν έχει συνεδριάσει, αν και ορίζονταν οι "πιθανές" ημερομηνίες, από Δευτέρα σε Τετάρτηκ.λ.π.  Η επόμενη Δευτέρα 19/04/2021 είναι μία ακόμη...
Στη συνέχεια πρέπει να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συγκαλείται δύο φορές το μήνα... (έχουμε και τις γιορτές του Πάσχα....)
Δεν πρέπει και να δημοσιοποιηθεί –διαφημιστεί.......??
Για όλα αυτά ο κ.Δήμαρχος υποστηρίζει ότι «όλα είναι υπό έλεγχο»και ότι οι διαδικασίες θα τρέξουν γρήγορα....μέσα στο Μάιο!!

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!
ΚΑΛΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!!!!
Η επιτροπή Κροκυλειωτών για το Ξενοδοχείο