Μία υπέροχη βραδιά στο Νομισματικό Μουσείο

 19 Σεπ 2018
στην παρουσίαση του βιβλίου «Έζησα στην Αθήνα της Μπελ Εποκ»

Μέσα στον κατάμεστο κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 10), παρουσιάστηκε την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 το βιβλίο του γεννηθέντα στο Κροκύλειο, Μίλτου Λιδωρίκη.  Ένα βιβλίο που αντικατοπτρίζει  την πολύπλευρη προσωπικότητά του ως δημοσιογράφο, λογοτέχνη, πολιτικό, θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη.  Ο που χώρος επιλέχθηκε για την παρουσίαση, γειτονεύει με το άλλοτε πατρικό σπίτι του Λιδωρίκη, στην οδό Πανεπιστημίου 10 που επισκέφτηκε ανά καιρούς όλη η πολιτική και καλλιτεχνική αφρόκρεμας της εποχής.

Την παρουσίαση ανέλαβε η Ζωζώ Λιδωρίκη, απόγονος της ενώ ομιλητές ήταν ο γνωστός συγγραφέας-ποιητής Μάνος Ελευθερίου (πέθανε δυστυχώς λίγες μέρες αργότερα στις 22 Ιουλίου 2018), ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος, ο δικηγόρος μέλος του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών Ιερού Αγώνος Στερεάς Ελλάδος Παναγιώτης Κουφάκης, ο συγγραφέας-κριτικός θεάτρου Γιώργος Χατζηδάκης και ο δημοσιογράφος, Πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Αθηναίων Ελευθέριος Σκιαδάς. Μέσα από την ανάλυση του κάθε ομιλητή, αναδείχθηκε αφενός μεν η λογοτεχνική και ιστορική αξία του βιβλίου που αποτελεί ένα καταπληκτικό χρονικό της προ του Α' Παγκοασμίου Πολέμου ακμάζουσας Αθήνας, αφετέρου ο χαρακτήρας και το έργο του ίδιου του συγγραφέα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Γυναικών Φωκίδας με την υποστήριξη του Συλλόγου Κροκυλιωτών «Ο Μακρυγιάννης» και του Συνδέσμου Λιδωρικιωτών Δωρίδας «Η Γκιώνα».  Θυμίζουμε πως ανάλογη επιτυχημένη συνεργασία είχε ο Σύλλογός μας με την Ένωση Γυναικών Φωκίδας και την Πρόεδρό της, κ. Λαμπρινή Κουφάκη επέρσυ, σε εκδήλωση που έγινε για την ηρωίδα Ασήμω Λιδωρίκη - Γκούρα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φωκίδας κ. Κωστοπαναγιώτου Ηλίας. Το βιβλίο "Έζησα στην Αθήνα της Μπελ Επόκ", αξίζει να το έχουμε όλοι στη βιβλιοθήκη μας και είναι των εκδόσεων POLARIS.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βαγγέλης Γραββάνης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας κ. Κωστοπαναγιώτου Ηλίας, ο Η/Μ Μηχανικός κ. Νισήμ Μπενμαγιώρ και το μέλος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Κασκαντάνης

Η πάνω φωτογραφία είναι του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κονιάκου που παρεβρέθηκε στην εκδήλωση και η κάτω από το site dorida.news που κάλυψε την εκδήλωση. Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί όλους τους συντελεστές και τον κόσμο που συμμετείχαν στην επιτυχημένη εκδήλωση.