Διαμονή

Διαμονή

Στο Κροκύλειο οι τουριστικές υποδομές είναι μικρές αλλά η ανεπιτήδευτη φιλοξενία και η καλή διάθεση περισσεύουν ώστε κανείς επισκέπτης να μην φεύγει παραπονεμένος.

Για τους φυσιολάτρες, πεζοπόρους και ορειβάτες υπάρχει και το καταφύγιο της Παναγίας σε υψόμετρο 1250μ. και σε απόσταση 5χλμ. από το χωριό, με δυνατότητα φιλοξενίας έως 10 άτομα. Πλήρως ανακαινισμένο από το 2008, διαθέτει κουζίνα και μπάνιο με τρεχούμενο νερό, 5 διπλές κουκέτες ύπνου στο πατάρι και μία σαλονοτραπεζαρία με καταπληκτική θέα. Πληροφορίες Αυγερόπουλος Κώστας (τηλ. 6974158739).

Σταθερά όλο το χρόνο λειτουργεί ο δημοτικός Ξενώνας «Το Κροκύλειο» που βρίσκεται πάνω στην κεντρική πλατεία του χωριού. Διαθέτει 9 δωμάτια, ενώ στο ισόγειο λειτουργεί το εστιατόριο – καφενείο που όταν έχει καλό καιρό βγάζει τραπεζάκια κάτω από τον πλάτανο της γραφικής πλατείας. Την παρούσα χρονική συγκυρία είναι κλειστό λόγω του ότι αποχώρησε ο παλαιός μισθωτής και αναμένεται από τον Δήμο ο νέος διαγωνισμός για την εκ νέου μίσθωση του κτιρίου.

Η έκπληξη είναι ότι το χωριό διαθέτει free wi-fi σε τρία σημεία, την κεντρική πλατεία, το σχολείο όπου φιλοξενείται και η λαογραφική Συλλογή και στο Κοινοτικό Κατάστημα. Έτσι μπορείτε να μπειτε δωρεάν στο ίντερνετ συνδεόμενος σε ένα από τα παραπάνω τρία hotspot.

Το χωριό διαθέτει αγροτικό ιατρείο, ενώ καθημερινά λειτουργεί και το ΚΕΠ του Δήμου Δωρίδας, όπου μπορείτε να καλείτε στο 2266041244, 2266041151 (fax: 2266041150).

image image