Αρχείο Ειδήσεων
Free wi-fi σε δύο σημεία του Κροκυλείου
11/12/2015
Διαθέσιμη από τις 20 Νοεμβρίου είναι η ασύρματη σύνδεση στο internet σε δύο σημεία Hotspot (Wi-Fi) του Κροκυλείου. Την αρχή της προσπάθειας την έκανε ο τ. Πρόεδρος του Συλλόγου Παρασκευάς Μπακαρέζος που μαζί με την στήριξη του Εκπροσώπου του Τοπικού Συμβουλίου Αυγερόπουλου Κώστα, απευθύνθηκαν στον Δήμο και εξασφάλισαν μία adsl γραμμή στο Λιδωρίκι. Η συμφωνία περιλάμβανε την υποχρέωση του Δήμου να εξασφαλίσει στο εξής την μηνιαία πληρωμή του τηλεφώνου, και την υποχρέωση του Κροκυλείου να εγκαταστήσει εφάπαξ τον απαραίτητο εξοπλισμό για την αναμετάδοση του σήματος από το Λιδωρίκι και την εκπομπή του μέσα στο χωριό. Για να γίνει αυτό ασύρματα, έπρεπε να εγκατασταθεί εξοπλισμός κεραιών στα δύο χωριά και αναμεταδότης στο βουνό.  
Ο Παρασκευάς Μπακαρέζος φρόντισε επίσης να εξασφαλίσει μία σημαντική συνδρομή από τον ομογενή μας στην Αμερική, Μακρυκώστα Κώστα, καθώς και να συγκεντρώσει με έρανο ποσό που αντιστοιχούσε σε μεγάλο κομμάτι της συνολικής δαπάνης και το οποίο και παρέδωσε στον Σύλλογο.
Ακολούθως τα μέλη του ΔΣ ανέλαβαν να ασχοληθούν με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έπρεπε να έχει η εγκατάσταση και να επιλέξουν τελικά τον τεχνικό Βασίλη Ζέκιο (τηλ. 6986177771) για να την υλοποιήσει. Παράλληλα ο Σύλλογος απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Συλλόγου Γαμβρών και Νυμφών, Ρουμπάνη Θόδωρο που ανταποκρίθηκε συμβάλλοντας και αυτοί στο εγχείρημα με χρήματα του ταμείου τους.
Οι όποιες οικονομικές και τεχνικές δυσκολίες τελικώς ξεπεράστηκαν και οι κεραίες του Κροκυλείου εκπέμπουν ελεύθερα wi-fi, από το κοινοτικό κατάστημα (παλαιό Δημαρχείο) και από το Δημοτικό Ξενοδοχείο καλύπτοντας έτσι την περιοχή του ΚΕΠ και της πλατείας. Έτσι όσοι θα περνούν ή θα κάθονται στην περιοχή εμβέλειας, θα μπορούν να μπαίνουν δωρεάν στο internet από τις συσκευές τους (tablets, smartphones, laptops κλπ). Την πρόσβαση στο wi-fi ενδεχομένως θα μπορέσουν να αποκτήσουν και κάποια κτίρια που έχουν οπτική επαφή και θελήσουν να εγκαταστήσουν κάποιον τοπικό αναμεταδότη.
Αναλυτικά οι προσφορές που συγκεντρώθηκαν είναι:
Μακρυκώστας Κωνσταντίνος 1000€
Σύλλογος Γαμβρών & Νυφών «Ο Άγιος Σώστης» 400€
Ζωγράφος Βασίλης 50€
Λεβιδάς Κωνσταντίνος 50€
Μπακαρέζος Παρακευάς 50€
Μπαρμπούτης Ευθ. Δημήτρης 50€
Ράπτης Γιώργος 50€
Χισένη Βιολέττα 50€
Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους δωρητές και όλους όσους στήριξαν ενεργά την προσπάθεια αυτή.