Αρχείο Ειδήσεων
Η ανακαίνιση της Στέγης μας στον Καρέα
23/12/2015
Από τα πρώτα πράγματα που απασχόλησαν τα μέλη του ΔΣ όταν ανέλαβαν αρχές του 2015, ήταν οι ανάγκες που είχε η στέγη του Συλλόγου σε υποδομές και εξοπλισμό. Η καταγραφή των αναγκών έγινε από το μέλος του ΔΣ Κώστα Σαΐτη και η πρώτη άμεση κίνηση ήταν να γίνουν κάποιες επεμβάσεις στα ηλεκτρολογικά και στον κεντρικό πίνακα, από το μέλος του ΔΣ Αλέκο Ζωγράφο. Η αποκατάσταση κάποιων πρόχειρων λύσεων που είχαν στο παρελθόν δοθεί και την εξασφάλιση από τυχόν ατύχημα ή βραχυκύκλωμα. Ανά καιρούς επαναλαμβάναμε κάποιες συγκεντρώσεις στην αίθουσα προκειμένου να οργανώσουμε την πληθώρα αντικειμένων, αρχείων, βιβλίων κλπ που βρίσκονται στο Σύλλογο αλλά και να διαρρυθμίσουμε την επίπλωση με τρόπο που να μας βολεύει υπό την καθοδήγηση της Γεν. Γραμματέας του ΔΣ Σίσσυς Τριανταφύλλου. Στα πλαίσια αυτά αποφασίσαμε να μετατρέψουμε ένα μεγάλο κόντρα πλακέ που είχαμε σε διαχωριστικό ώστε να βελτιωθεί η εργονομία του χώρου. Την εργασία αυτή ανέλαβε να την προσφέρει ο Θανάσης Ράμμος που τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Στη συνέχεια τα τρέχοντα θέματα του Συλλόγου όπως τα Μακρυγιάννεια σε συνδυασμό και με τον έλεγχο κεφαλαίων που επιβλήθηκε, οδήγησε σε αναβολή περαιτέρω πρωτοβουλιών μέχρι το φθινόπωρο, όπου ένας νέος υπολογιστής στήθηκε με την μονάδα να την προσφέρει ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ Δημήτρης Μαυραγάνης και την οθόνη το μέλος Αλέκος Ζωγράφος. Το έτερο μέλος του ΔΣ, ο Μάκης Τριαντόπουλος φρόντισε για την εγκατάσταση του router προκειμένου να υπάρχει και wi-fi στην αίθουσα.

Ένα απρόσμενο γεγονός τον Νοέμβριο επιτάχυνε κάποιες εξελίξεις. Η κεντρική αποχέτευση της πολυκατοικίας έφραξε με αποτέλεσμα τα λύματα να «γυρίσουν πίσω» και να πλημμυρήσουν την αίθουσα.  Το φαινόμενο αυτό δεν ήταν πρωτόγνωρο, έχει συμβεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια και αποτελούσε μόνιμο σημείο «τριβής» του ΔΣ με την εκάστοτε διαχείριση. Η βλάβη επιδιορθώθηκε και φωνάξαμε καθαρίστρια προκειμένου να καθαρίσει και να απολυμάνει πλήρως τον χώρο. Θέλοντας να εξαλείψουμε κάθε πιθανότητα επανάληψης του προβλήματος ο Πρόεδρος του ΔΣ Γραββάνης Βαγγέλης, ήρθε σε συμφωνία με την Διαχείριση, ώστε η πολυκατοικία να παρακάμψει τον κεντρικό αγωγό της αποχέτευσης που περνούσε από την τουαλέτα μας,  και παράλληλα εμείς τοποθετήσαμε στις εξόδους της αποχέτευσής μας, δύο βαλβίδες αντεπιστροφής που αποτρέπουν την επιστροφή της ροής του νερού προς την αίθουσα. Με τον τρόπο αυτό ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί ξανά τα μέλη του ΔΣ να τρέχουν ακατάλληλες ώρες στην αίθουσα για να καθαρίσουν λήμματα και να διασώσουν πράγματα. 
 
Παράλληλα, προκειμένου να καλύψουμε τα  μερεμέτια και να απολυμάνουμε την στέγη αποφασίσαμε να κάνουμε το βάψιμο που σκεφτόμασταν. Κατεβάσαμε κουρτίνες, μαζέψαμε πράγματα και καλέσαμε συνεργείο για να ξεκινήσει να βάφει. Διαλέξαμε τα χρώματα, χρησιμοποιήσαμε ταπετσαρία για να καλύψουμε κάποιες μελαμίνες, βερνικώθηκαν τα έπιπλα και σε λίγες μέρες η αίθουσα έγινε αγνώριστη. Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, αρκετά μέλη από το  ΔΣ υπό την καθοδήγηση της ταμίας του ΔΣ Γιάννας Λούη και της Ελένης Ράμμου φρόντισαν για το τελευταίο καθάρισμα, για το κρέμασμα των κουρτινών και των κάδρων καθώς και για τον στολισμό της ολόφρεσκης αίθουσας που ετοιμάστηκε πλήρως για να υποδεχθεί τα παιδιά του Συλλόγου στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή.