Αρχείο Ειδήσεων
Με την συνδρομή εθελοντών και δωρητών εξοπλίζεται το ιατρείο
04/07/2016
του Παρασκευά Μπακαρέζου (από το krokilion.gr)

Τον Φεβρουάριο του 2016 ήρθε στο χωριό η γιατρός μας, δυστυχώς όμως το Ιατρείο δεν ήταν κατοικίσιμο και έτοιμο για να την φιλοξενήσει.
Εδώ θέλουμε να θυμίσουμε λίγο τη προϊστορία του ιατρείου του χωριού μας. Το κτίριο είναι δωρεά του αείμνηστου κ. Κων/νου Σίδερη στη τότε κοινότητα Κροκυλείου για να χρησιμοποιηθεί για ιατρείο και κατοικία του γιατρού. Στη διάρκεια των επόμενων ετών ο τότε Δήμος Βαρδουσίων βελτίωσε το κτίριο και έκανε λειτουργικό το ισόγειο ως ιατρείο. Το πάνω πάτωμα που προοριζόταν για κατοικία του γιατρού όμως έμεινε μη κατοικήσιμο, με αποτέλεσμα τον Φεβρουάριο του 2016 ήρθε η γιατρός αλλά δεν μπορούσε να μείνει στο ιατρείο. Τότε ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια να διορθωθεί η κατάσταση.
Κατ' αρχήν, ο Γεώργιος Ράπτης φιλοξένησε δωρεάν τη γιατρό για περίπου ένα μήνα. Στο μεταξύ ο Δήμος μέσω του εκπροσώπου ανέλαβε να επιπλώσει το ιατρείο. Κάποια στιγμή μετά ένα μήνα η γιατρός μετακόμισε στο ιατρείο με εξοπλισμό ένα κρεβάτι, ένα φουρνάκι, ένα ψυγείο και κουζινικά.  Στον εξοπλισμό μέχρι εδώ συνέβαλλε και η οικογένεια Γεωργίου Υφαντή. Λίγο μετά ο Γεώργιος Ράπτης έδωσε και ένα καινούργιο τραπέζι με τέσσερις καρέκλες για τη κουζίνα. Τα πράγματα όμως πήγαιναν πολύ αργά. Φτάσαμε έτσι στη μεγάλη Εβδομάδα όπου με πρωτοβουλία κάποιων χωριανών έγινε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Τη Μεγάλη Τρίτη ο Κώστας Αυγερόπουλος έφερε μια ντουλάπα που αγόρασε ο Δήμος Δωρίδος. Τη Μεγάλη Πέμπτη ο Παρασκευάς Μπακαρέζος πήγε στη Ναύπακτο και αγόρασε ένα πλυντήριο ρούχων. Στην αγορά του συνέδραμαν χρηματικά εκτός από τον Π. Μπακαρέζο και οι: Ελένη Μπακαρέζου, Νατάσσα Σαΐτη, Βιολέττα Χισένη και Μάνια Παπανδρέου. Το Μεγάλο Σάββατο οι Χάρης Κουτσούκος και Γεώργιος Χισένη δούλεψαν μέχρι το απόγευμα και εγκατέστησαν δύο τηλεοράσεις δωρεά του Γεωργίου Ράπτη. Ο Χάρης Κουτσούκος πρόσφερε και τους αποκωδικοποιητές. Την ίδια μέρα ο η Τόνια και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος δώρισαν και ένα πλήρες σαλόνι που μεταφέρθηκε και εγκαταστάθηκε στο ιατρείο. Τη ίδια εποχή η Λίλλυ Ψήττα δώρισε στο ιατρείο ένα ωτοσκόπιο και ένα οξύμετρο στην μνήμη του πατέρα της Γεωργίου Ψήττα ιατρού και της μητέρας της Αθηνάς Ψήττα οδοντιάτρου. Εδώ σταμάτησε η πασχαλιάτικη εξόρμηση. Λίγο μετά έγινε η αγορά των εξαρτημάτων της εγκατάστασης του πλυντηρίου, δύο ραφιών και ηλεκτρολογικού υλικού για τα φώτα από τον Κώστα Αυγερόπουλο. Την εγκατάσταση του πλυντηρίου έκανε δωρεάν ο Γιώργος Χισένη. Στο ίδιο διάστημα στην Αθήνα η Παναγιώτα Κυριαζή και ο Παρασκευάς Μπακαρέζος αγόρασαν, κατασκεύασαν και μετέφεραν στο χωριό  τις κουρτίνες και τα κουρτινόξυλα.  Την τοποθέτησή τους  γίνεται αυτό το καιρό δωρεάν από το Βαγγέλη Χισένη σε συνεννόηση με τη γιατρό. Η Ζωή και Αθανάσιος Ι. Παγώνης πρόσφεραν στο ιατρείο φάρμακα πρώτης βοήθειας. Πρόσφατα τοποθετήθηκε και η εσωτερική οροφή του λουτρού με γυψοσανίδα που αγοράστηκε από τον Κώστα Αυγερόπουλο. Τη τοποθέτηση έκανε ο Βαγγέλης Χισένη και βοήθησε αφιλοκερδώς ο Αντώνης Αγγιούς. Μένει  η τοποθέτηση απορροφητήρα στη κουζίνα ώστε να τοποθετηθεί κανονική ηλεκτρική εστία που την προσφέρει ένας χωριανός μας. Στον εξοπλισμό συμμετέχει με το ποσό των 300 ευρώ, όπου χρειαστεί, και ο Σύλλογος Κροκυλιωτών  ο «Μακρυγιάννης». Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε επίσης τη συνεισφορά του Δήμου Δωρίδας που μαζί με το δημοτικό κατάστημα θερμαίνει το χειμώνα και το ιατρείο.
Από ότι φαίνεται ο πάνω όροφος του ιατρείου εξοπλίζεται πλήρως. Συμπληρώνεται επομένως ένα κενό που είχαμε απέναντι στα άλλα ιατρεία της περιοχής που διαθέτουν όλα και επιπλωμένη κατοικία ιατρού.
Ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλλαν στο έργο αυτό. Αν θέλετε να συμβάλλετε και εσείς ελάτε σε επαφή με το Σύλλογο η τον εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας.