Αρχείο Ειδήσεων
Οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού
10/08/2016
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τετάρτη, 10 Αυγούστου

19:00 Άνοιγμα του παζαριού στη πλατεία (κάθε απόγευμα μέχρι τις 17 Αυγούστου)
22:00 Έναρξη λειτουργίας του εντευκτηρίου «Λιβάδι» (κάθε βράδυ μέχρι τις 17 Αυγούστου)

Πέμπτη, 11 Αυγούστου

8:00 Λαϊκή πεζοπορία προς Αγλαβίστα
19:00-21:00 «Παιδότοπος», ζωγραφική και παιχνίδι για τα παιδιά με τη συνεργασία της  Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Άμφισσας

Παρασκευή, 12 Αυγούστου

10:30-13:00 Αιμοδοσία για την Τράπεζα αίματος Κροκυλείου από την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Γ.Ν. Αμφισσας.
19:00 Εγκαίνια έκθεσης τύπου & βιβλίου Δωρίδος στο Σχολείο. Παράλληλα θα γίνει ομιλία του Νισσήμ Μπενμαγιώρ, εγγονού και του ραβίνου Μπαρζιλάι για την διαφυγή του παππού του, ενώ θα παρουσιαστεί και το αρχείο της εφημερίδας «Το ΚΡΟΚYΛΕΙΟ». Η έκθεση θα λειτουργεί κάθε απόγευμα μέχρι τις 16 Αυγούστου.

Σάββατο, 13 Αυγούστου

11:00 Αντάμωμα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Β/Δ Δωρίδος στου Πρατά-Λάκο. Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση τροφίμων που θα διατεθεί με την βοήθεια του Δήμου σε κόσμο που έχει ανάγκη.
17:30 Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα μπάσκετ Δωρίδας (1ος & 2ος ημιτελικός)
Κροκύλειο – Ζωριάνο
Πενταγιοί - Αλποχώρι

Κυριακή, 14 Αυγούστου

17:30 Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα μπάσκετ Δωρίδας (Μικρός και Μεγάλος τελικός)
22:00 Έντεχνη-Λαϊκή βραδιά στο λιβάδι

Δευτέρα, 15 Αυγούστου

9:00 Ανάβαση στο οροπέδιο ττης Παναγίας και θεία Λειτουργία

Τρίτη, 16 Αυγούστου

18:30 H ετήσια Λαϊκή Συνέλευση του χωριού στο Λιβάδι.
22:00 Ο χορός Γαμπρών και Νυφών Κροκυλείου στην πλατεία, 40 χρόνια θεσμού

Αναλυτικότερα:
Στο οίκημα του Χάρη Καραμπέλου στην πλατεία, ανοίγει το παζάρι στις 10 Αυγούστου και φιλοδοξεί να εκπλήξει με πολλά και όμορφα προϊόντα, περιμένοντας φυσικά και την δική σας προσφορά - συμμετοχή. Την ίδια μέρα ξεκινάει να λειτουργεί και το Λιβάδι με μουσική, ποτά και χορό που υπόσχεται να χαρίσει όμορφες βραδιές στη νεολαία και τους θαμώνες του.  
Μετά την περσινή επιτυχία διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά λαϊκή πεζοπορία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Περιβολιωτών. Η εκκίνηση θα γίνει ταυτόχρονα από Κροκύλειο και Περιβόλι το πρωί της 11ης Αυγούστου, ενώ οι ομάδες θα συναντηθούν κάπου στη μέση και θα επιστρέψουν στο Κροκύλειο όπου θα υπάρχει ένα μικρό κέρασμα για τους συμμετέχοντες.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί μία πολύ όμορφη εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά με τη συνεργασία στελεχών της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Άμφισσας που θα έρθουν για το σκοπό αυτό στο Κροκύλειο.
Κινητή μονάδα αιμοληψίας από το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο το πρωί της 12ης Αυγούστου, προκειμένου να δώσουμε αίμα για την τράπεζα αίματος του Συλλόγου.
Το ίδιο απόγευμα στο σχολείο ανοίγει έκθεση βιβλίου και τύπου με θέμα την Δωρίδα, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της της Δωρικής Αδελφότητας. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη και σημαντική συλλογή  από όλα τα χωριά της Δωρίδας που περιλαμβάνει:
• Εφημερίδων των Συλλόγων και του τύπου
• Βιβλία που έχουν εκδώσει οι Σύλλογοι ή άλλοι συγγραφείς με αναφορά στη Δωρίδα
Επ’ ευκαιρίας ο Σύλλογός μας εκτός από τα βιβλία του, θα παρουσιάσει το αρχείο της εφημερίδας «Το Κροκύλειο», από το 1ο φύλλο του 1983 μέχρι σήμερα.  Στο άνοιγμα της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και ομιλία του Νισσήμ Μπενμαγιώρ, εγγονού του Ραββίνου Μπαρζιλάι, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στο χωριό μας προκειμένου να μιλήσει για την προσωπικότητα του παππού του και το γεγονός της φυγάδευσής του κατά τη διάρκεια της κατοχής στο Κροκύλειο.
Στις 13 και 14 Αυγούστου ο Σύλλογος συμμετέχει στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα μπάσκετ Δωρίδας που θα διεξαχθεί στον Ζωριάνο. Ο όμιλός μας περιλαμβάνει 4 ομάδες (Κροκύλειο, Πενταγιοί, Ζωριάνος και Αλποχώρι), ενώ ο νικητής προκρίνεται να παίξει στο final four που θα γίνει μετά τις 16 Αυγούστου στο Τρίκορφο. Για την συμμετοχή δεν υπάρχει κανένα όριο ηλικίας ή φύλου.
Το βράδυ της 14ης Αυγούστου γλεντάμε στο Λιβάδι με ζωντανή ελληνική μουσική με ένα τριμελές συγκρότημα από την Πάτρα που θα μας διασκεδάσει με έντεχνο και χορευτικό λαϊκό πρόγραμμα.  
Το δεκαπενταύγουστο το χωριό γιορτάζει ανεβαίνοντας στην Παναγία, ενώ την επομένη το απόγευμα θα γίνει η Λαϊκή συνέλευση του χωριού στο Λιβάδι για θέματα που αφορούν την κοινότητα.
Το βράδυ της 16ης Αυγούστου στην πλατεία θα γίνει η μεγάλη γιορτή των Γαμπρών και Νυφών Κροκυλείου που εφέτος θα είναι επετειακή μιας και ο θεσμός συμπληρώνει τα 40 χρόνια του.