Αρχείο Ειδήσεων
Επεκτάθηκε το δίκτυο wi-fi και μεταβιβάστηκε στην Τοπική Κοινότητα
09/02/2017

Σε επέκταση του του ελεύθερου ασύρματου δικτύου ίντερνετ (free wi-fi) προχώρησε το καλοκαίρι ο Σύλλογος με την εγκατάσταση ενός τρίτου σημείου hotspot στο σχολείο. Θυμίζουμε πως το δίκτυο περιλαμβάνει άλλα δύο σημεία hotspot, ένα στο ξενοδοχείο και ένα στο κοινοτικό κατάστημα, που παρέχουν ασύρματη δωρεάν σύνδεση ίντερνετ (free wi-fi) σε όποιον βρίσκεται στην εμβέλειά των κεραιών αυτών. Η τοποθέτηση νέας κεραίας στο σχολείο κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να μπορούν να αποκτήσουν οπτική επαφή το δίκτυο όλα τα σπίτια του χωριού, ώστε όποιος θέλει να μπορεί με μικρό σχετικά κόστος να αναμεταδώσει το σήμα και στο σπίτι του. Το κόστος εγκατάστασηςτου 3ου hotspot πουανήρθε στα 600€, το κάλυψε ο Σύλλογος Γαμβρών και Νυμφών Κροκυλείου μετά από πρόταση που έκανε ο Σύλλογος στον πρόεδρό κ. Ρουμπάνη Θόδωρο.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερη ανάρτηση, το ασύρματο σήμα wi-fi του χωριού είχε διακοπεί από τις 18 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, επειδή ο Δήμος Δωρίδας έκοψε την τηλεφωνική γραμμή (adsl) που δίνει internet στο χωριό. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις συχνές βλάβες που εμφανίζονται στο δίκτυο και την άμεση επέμβαση που χρειάζεται έφερε προβληματισμό και συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα το δίκτυο. Διαπιστώθηκε από κοινού ότι από την Αθήνα δεν μπορεί να υπάρχει άμεση επαφή με τα προβλήματα και ο συντονισμός είναι δυσκολότερος.

Για τους λόγους αυτούς ο Εκπρόσωπος του Τοπικού Συμβουλίου Κώστας Αυγερόπουλος, ζήτησε εγγράφως την παραχώρηση του δικτύου wi-fi από τον Σύλλογο στην Τοπική Κοινότητα με το ΔΣ του Συλλόγου να αποδέχεται την πρόταση σημειώνοντας μόνο, την ανάγκη επικύρωσης της απόφασης παραχώρησης και από την Γενική Συνέλευση. Με την παραχώρηση του δικτύου ο Σύλλογος απαλλάσσεται στο εξής από το κόστος συντήρησης το οποίο μεταφέρεται στον Εκπρόσωπο ενώ την επίβλεψη λειτουργίας αναλαμβάνει ο τεχνικός κ. Σταθόπουλος με υπεύθυνους επικοινωνίας μαζί του τους Διονύση Αυγερόπουλο και η Νατάσα Σαΐτη.