Αρχείο Ειδήσεων
Μουσική πανδαισία από τις Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή
25/10/2017
Χρειάστηκαν αρκετές επαφές και συνομιλίες του Συλλόγου με τον Δήμο Δωρίδας  προκειμένου να πειστεί ότι αξίζει να καλύψει το βασικό κόστος για την μουσική παράσταση της Ελένης και Σουζάνας Βουγιουκλή στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΕΙΑ 2017, η επιλογή όμως του σχήματος μας δικαίωσε. Έτσι το βράδυ της Δευτέρας 14 Αυγούστου, οι δύο perfomers από την Ξάνθη, ταξίδεψαν με τα τραγούδια τους το γεμάτο από κοινό σχολείο, στις άκρες του κόσμου ερμηνεύοντας μοναδικά πάντα στην τοπική γλώσσα ή διάλεκτο.

Η έκταση του ρεπερτορίου ήταν κάτι παραπάνω από μοναδική. Ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά σε όλες τις διαλέκτους συμπεριλαμβανομένων ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας, πορτογαλικό φάντο, ισπανόφωνα, γαλλικά, ιταλικά, ρουμάνικα, τούρκικα, αραβικά, τσιγγάνικα, σέρβικα, αμερικάνικο μπλουζ και τζαζ, ρέγκε, αρμένικα, σεφαραδίτικα, πομάκικα και βουλγάρικα αλλά και δικές τους συνθέσεις, δημιούργησαν μία μουσική πανδαισία στην οποία το κοινό ανταποκρινόταν με ζεστά χειροκροτήματα.

Η είσοδος στην συναυλία ήταν δωρεάν και ο καλός καιρός συνέβαλε στην μεγάλη προσέλευση κόσμου ακόμα και από τα γύρω χωριά. Συνδυάστηκε δε πολύ επιτυχημένα με την έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Κουνάλη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης, ο αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου για τα πολιτιστικά Γιάννης Μπαρμπούτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πενταγιωτών Στέλιος Τσιώρης, ο Εκπρόσωπος της Κοινότητας Περιβολιού Στάθης Κωνσταντινίδης. Αξίζει να αναφέρουμε πως υποδεχθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά τον ομογενή συγχωριανό μας από την Αμερική και ευεργέτη του Συλλόγου Ντίνο Μακρυκώστα και την οικογένειά του που παρευρέθηκαν και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις των Μακρυγιαννείων.


Την οργάνωση της μουσικής παράστασης που αποτέλεσε και την κεντρική εκδήλωση των εφετινών Μακρυγιαννείων, φρόντισε ο Σύλλογος με την πολύτιμη συνδρομή του εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας Κώστα Αυγερόπουλου. Η εγκατάσταση των ηχητικών ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, το μεσημέρι μεταφέρθηκαν καρέκλες από το Λιβάδι και νωρίς το απόγευμα έγιναν οι δοκιμές ήχου. Όλος ο χώρος είχε φροντιστεί και καθαριστεί, ενώ για την παροχή του ρεύματος, χρησιμοποιήθηκε ο νέος εξωτερικό υποπίνακας του Σχολείου που είχε από πέρσι εγκαταστήσει ο Σύλλογος αποκλειστικά για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στο προαύλιο.Όπως αναγέρθηκε, ο Δήμος κάλυψε το καλλιτεχνικό και ηχητικό κόστος, ενώ από πλευράς του ο Σύλλογος φρόντισε την οργάνωση για το φαγητό και την διαμονή των καλλιτεχνών και των τεχνικών. Τέλος είναι σημαντικό να πούμε πως εκτός από το μεγάλο ταλέντο και την εξαιρετική σκηνική παρουσία των αδερφών Βουγιουκλή, εκτιμήσαμε ιδιαίτερα την σεμνότητα και την ευγένεια που είχαν τα δυο κορίτσια κατά την διάρκεια της διήμερης παραμονής τους στο χωριό μας και τις ευχαριστούμε.