Αρχείο Ειδήσεων
4 υποτροφίες χορηγήθηκαν από το Ίδρυμα Τσώρη και 3 νέες προκηρύχτηκαν
13/02/2018

Μετά την χρονοβόρα, αντικατάσταση του αποβιώσαντος προέδρου Ξενοφώντα Τσώρη του Ιδρύματος Τσώρη, με τον Δημήτριο Καραστάθη, το νέο ΔΣ προχώρησε με ταχείς ρυθμούς στην χορήγηση υποτροφιών παλαιοτέρων ετών, προκειμένου να επανέρθει σε ομαλή λειτουργία.  Έτσι πρόσφατα χορηγήθηκαν 4 μονοετείς υποτροφίες των 4080€ η καθεμία, τις οποίες έλαβαν:
•    Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16, οι  Καούρης Παναγιώτης με καταγωγή από την Πενταγιού και η Σανιδά Ιωάννα με καταγωγή από το Κροκύλειο, και
•    Για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17, οι  Καούρης Παναγιώτης και Γκάνος Παναγιώτης, αμφότεροι με καταγωγή από την Πενταγιού
Σημειώνεται πως η Σανιδά Ιωάννα (του Παναγιώτη και της Ελένης Αρμάου), έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και έλαβε την υποτροφία για το μεταπτυχιακό της στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Άμστερνταμ.

Επίσης προκηρύχτηκαν 3 ακόμα νέες υποτροφίες των 4080€ (340€ x 12μήνες) η καθεμία, που αφορούν το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2017-18. Η εκλογή μεταξύ των υποψηφίων υποτρόφων θα γίνει μεταξύ των διακρινομένων περισσότερο από άποψης βαθμολογίας στο πτυχίο, με προτίμηση  σε εκείνους που κατάγονται από τη Ρούμελη και ιδιαίτερα από τις πρώην κοινότητες Πενταγιών και Κροκυλείου Φωκίδας, του Δήμου Δωρίδος. Το ποσό  θα καταβληθεί εφάπαξ.
Τυχόν ενδιαφερόμενος από το χωριό μας, ας επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κροκυλιωτών και Γραμματέα του Ιδρύματος Τσώρη, κ. Ευάγγελο Γραββάνη (τηλ. 6977305956)

Θυμίζουμε πως το Ίδρυμα Υποτροφιών Αναστασίου Τσώρη αποτελεί κληροδότημα του Αναστασίου Ιωάννη Τσώρη, πρώτου προέδρου του Συλλόγου Κροκυλιωτών "Ο Μακρυγιάννης" με καταγωγή από την Πενταγιού.

Το ΔΣ του Συλλόγου συγχαίρει τα παιδιά που πήραν την υποτροφία και τους εύχεται καλή πρόοδο στις σπουδές τους.