Ειδήσεις
Μία υπέροχη βραδιά στο Νομισματικό Μουσείο
19/09/2018
στην παρουσίαση του βιβλίου «Έζησα στην Αθήνα της Μπελ Εποκ»

Μέσα στον κατάμεστο κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 10), παρουσιάστηκε την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 το βιβλίο του γεννηθέντα στο Κροκύλειο, Μίλτου Λιδωρίκη.  Ένα βιβλίο που αντικατοπτρίζει  την πολύπλευρη προσωπικότητά του ως δημοσιογράφο, λογοτέχνη, πολιτικό, θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη.  Ο που χώρος επιλέχθηκε για την παρουσίαση, γειτονεύει με το άλλοτε πατρικό σπίτι του Λιδωρίκη, στην οδό Πανεπιστημίου 10 που επισκέφτηκε ανά καιρούς όλη η πολιτική και καλλιτεχνική αφρόκρεμας της εποχής.

Την παρουσίαση ανέλαβε η Ζωζώ Λιδωρίκη, απόγονος της ενώ ομιλητές ήταν ο γνωστός συγγραφέας-ποιητής Μάνος Ελευθερίου (πέθανε δυστυχώς λίγες μέρες αργότερα στις 22 Ιουλίου 2018), ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος, ο δικηγόρος μέλος του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών Ιερού Αγώνος Στερεάς Ελλάδος Παναγιώτης Κουφάκης, ο συγγραφέας-κριτικός θεάτρου Γιώργος Χατζηδάκης και ο δημοσιογράφος, Πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Αθηναίων Ελευθέριος Σκιαδάς. Μέσα από την ανάλυση του κάθε ομιλητή, αναδείχθηκε αφενός μεν η λογοτεχνική και ιστορική αξία του βιβλίου που αποτελεί ένα καταπληκτικό χρονικό της προ του Α' Παγκοασμίου Πολέμου ακμάζουσας Αθήνας, αφετέρου ο χαρακτήρας και το έργο του ίδιου του συγγραφέα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Γυναικών Φωκίδας με την υποστήριξη του Συλλόγου Κροκυλιωτών «Ο Μακρυγιάννης» και του Συνδέσμου Λιδωρικιωτών Δωρίδας «Η Γκιώνα».  Θυμίζουμε πως ανάλογη επιτυχημένη συνεργασία είχε ο Σύλλογός μας με την Ένωση Γυναικών Φωκίδας και την Πρόεδρό της, κ. Λαμπρινή Κουφάκη επέρσυ, σε εκδήλωση που έγινε για την ηρωίδα Ασήμω Λιδωρίκη - Γκούρα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φωκίδας κ. Κωστοπαναγιώτου Ηλίας. Το βιβλίο "Έζησα στην Αθήνα της Μπελ Επόκ", αξίζει να το έχουμε όλοι στη βιβλιοθήκη μας και είναι των εκδόσεων POLARIS.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βαγγέλης Γραββάνης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας κ. Κωστοπαναγιώτου Ηλίας, ο Η/Μ Μηχανικός κ. Νισήμ Μπενμαγιώρ και το μέλος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Κασκαντάνης

Η πάνω φωτογραφία είναι του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κονιάκου που παρεβρέθηκε στην εκδήλωση και η κάτω από το site dorida.news που κάλυψε την εκδήλωση. Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί όλους τους συντελεστές και τον κόσμο που συμμετείχαν στην επιτυχημένη εκδήλωση.