Ειδήσεις
Στο Δημοτικό Συμβούλιο το ξενοδοχείο
02/10/2019
Στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο μπαίνει η έγκριση της διαδικασίας εκμίσθωσης ακινήτου (Ξενώνα Κροκυλείου, συνολικού εμβαδού 696,73 τ.μ.), στην Κοινότητα Κροκυλείου του Δήμου Δωρίδος. Το Συμβούλιο συνεδριάζει την  Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και εισηγητής θα είναι ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Χασούρας Ξενοφών. Η ανωτέρω πληροφορία είχε μεταφερθεί από τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Καπεντζώνη, αρχικά στον Τοπικό Εκπρόσωπο κ. Κώστα Αυγερόπουλο και την επανάλαβε μετά στον πρόεδρο του Συλλόγου Μακρυγιάννης κ. Ευάγγελο Γραββάνη, σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου με κύριο θέμα την ενημέρωση για το θέμα του ξενώνα.

Στη συνάντηση αυτή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου μετέφερε για άλλη μία φορά στο Δήμαρχο την δυσαρέσκεια αλλά και την αγωνία των χωριανών για την καθυστέρηση των διαδιασιών εκμίσθωσης του ξενοδοχείου. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι είναι πλέον δυνατή η προώθηση του διαδικασίας στο Δημοτικό Συμβούλιο διότι έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες προκαταρκτικές ενέργειες όπως:

  • η παράδοση - παραλαβή που όπως ισχυρίστηκε περιλαμβάνει και τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό
  • η έγκριση της διαδικασίας εκμίσθωσης του δημοτικού ακινήτου από την Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, (Ξενώνας Κροκυλείου, συνολικού εμβαδού 696,73 τ.μ.της Τ.Κ. Κροκυλείου, ΔΕ Βαρδουσίων, πρακτικό 5/2019 της ΕΠΖ της 23 Σεπτεμβρίου)
  • η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού για το δημοτικό ακίνητο


Τέλος ενημερωθήκαμε πως υπήρξε η ανάγκη να υπαχθεί το ξενοδοχείο στη ρύθμιση Αυθαιρέτων του Ν4495/17, η οποία θα "τρέξει" παράλληλα με τον διαγωνισμό και θα ολοκηρωθεί πριν την υπογραφή της νέας μίσθωσης.

Οι ανωτέρω εξελίξεις, μας επιτρέπουν να έχουμε για πρώτη φορά μια έστω και συγκρατημένη αισιοδοξία. Θυμίζουμε  πως μετά τα όσα διαδραματίστηκαν τον περασμένο Αύγουστο, ο Εκπρόσωπος της Κοινότητας κ. Κώστας Αυγερόπουλος συγκάλεσε Λαϊκή Συνέλευση στην πλατεία του χωριού κατά την οποία συγκετρώθηκαν υπογραφές για την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας, η οποία στάλθηκε στον Δήμο:


Επιστολή Διαμαρτυρίας του Προέδρου
και των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Κροκυλείου
προς τον κ. Δήμαρχο και το Δημ. Συμβούλιο Δήμου Δωρίδας


κ. Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την αγανάκτηση αλλά και την απογοήτευσή μας, αφού βρισκόμαστε στις αρχές Αυγούστου και το κατάστημα – δημοτική επιχείρηση στην πλατεία του χωριού μας παραμένει κλειστό, στερώντας από τους κατοίκους του χωριού την δυνατότητα επικοινωνίας και κοινωνικής συναναστροφής, δίνοντας στο Κροκύλειο την όψη ενός έρημου χωριού και ταυτόχρονα αποθαρρύνοντας τους όποιους επισκέπτες.
Σε λίγες ημέρες θα κηρύξετε την έναρξη του 18ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Β/Δ Δωρίδας, που θα πραγματοποιηθεί στο Κροκύλειο.
Πως φαντάζεστε την ανάπτυξη κ. Δήμαρχε; Με κλειστές τις δημοτικές επιχειρήσεις που είναι βασική εστία ανάπτυξης για την περιοχή και πηγή εσόδων για το Δήμο;
Κι αυτό λόγω των υποτιθέμενων γραφειοκρατικών κωλυμάτων ή λόγω της αδιαφορίας του Δήμου για το ξεχασμένο Κροκύλειο, μια και είστε ενήμερος για την επερχόμενη αποχώρηση του προηγούμενου ενοικιαστή από το Σεπτέμβριο του 2018; Πότε περιμένετε να προκηρύξετε τη δημοπρασία;  Την χειμερινή περίοδο που πιθανόν κάποιοι ενδιαφερόμενοι μπορεί να αποθαρρυνθούν;
 Κύριε Δήμαρχε, ελπίζουμε να δώσετε άμεσα λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το χωριό μας και αφορά όλους τους κατοίκους, μόνιμους και μη, αλλά και τους κατοίκους όλης της δημοτικής ενότητας Βαρδουσίων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Αν θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανό τον τόπο μας πρέπει να βιαστούμε και να ενδιαφερθούμε παίρνοντας πρωτοβουλίες που θα σταματήσουν την ερήμωση των χωριών μας.
Ακόμα και ο πλάτανος της πλατείας έχει μαραζώσει γιατί και αυτός «τρέφεται» με τις φωνές και τα γέλια των παιδιών και με τις ιστορίες των γερόντων !!!

Κροκύλειο 29/7/2019
Ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Κροκυλείου
Κωνσταντίνος Αυγερόπουλος
*Ακολουθούν υπογραφές συνυπογραφόντων ΚροκυλειωτώνΑπό τα όσα γνωρίζουμε, η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού θα είναι το προηγούμενο μίσθωμα. Εφόσον κυρηχθεί άγονος, μπορεί ο διαγωνισμός να επαναληφθεί με χαμηλότερη τιμή εκκίνησης.