Ειδήσεις
Απομακρύνθηκε ο πυλώνας του ΟΤΕ
24/10/2019


Μόλις πριν δύο εβδομάδες, συνεργείο τεχνικών βρέθηκε στο χωριό μας προκειμένου να απομακρύνει τον αντιαισθητικό πυλώνα που δέσποζε στην περιοχή του οικοπέδου ΟΤΕ, πάνω από την πλατεία. Οι ενέργειες για την απομάκρυνση αυτή είχαν ξεκινήσει έναν μήνα νωρίτερα από τον συγχωριανό μας κ. Κωνσταντίνο Τομαή που πήρε την πρωτοβουλία και έστειλε αίτημα στην Cosmote (με ημερομηνία 4/9/19) τονίζοντας εύστοχα την παράνομη εγκατάστασή του πυλώνα, τον χαρακτηρισμένο παραδοσιακό οικισμό του χωριού μας και την επικινδυνότητά του λόγω έλξης κεραυνών.

Αναλυτικά το μύνημα του κ. Τομαή είχε ως εξής:

--Original Message--
From: Kostastomais@gmail.com
Date: 04/09/2019 04:14 PM
To: customercare@cosmote.gr
Subject: Απομάκρυνση πυλώνα στο χωριό Κροκύλειο Φωκίδος [#780005]

Καλημέρα σας.
Ονομάζομαι Τομαής Κωνσταντίνος και είμαι κάτοικος του χωριού Κροκύλειο Φωκίδος. Στο εν λόγω χωριό λοιπόν πριν περίπου τριάντα χρόνια, τοποθετήθηκε στο κέντρο του χωριού και συγκεκριμένα πάνω από την πλατεία, ένας πυλώνας του οτε για την κάλυψη της τηλεφωνικής επικοινωνίας του χωριού. Ο πυλώνας αυτός τοποθετήθηκε παρανόμως, προφανώς για κάποια οικονομικά συμφέροντα των τότε τοπικών αρχόντων, (πώληση του οικοπέδου κτλ) καθώς ο νόμος προβλέπει τέτοιου είδους εγκαταστάσεις να βρίσκονται εκτός οικισμού. Επίσης το συγκεκριμένο χωριό είναι επίσημα χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός με προεδρικό διάταγμα και επομένως δεν ταιριάζει καθόλου με την φυσική και αρχιτεκτονική ομορφιά του. Χώρια από το αισθητικό κομμάτι υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία καθώς ο πυλώνας έλκει πολλούς κεραυνούς ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες με τα ξαφνικά μπουρίνια,και που το χωριό είναι γεμάτο από κόσμο. Πλέον με την ψηφιακή τεχνολογία το τύμπανο, που βρίσκεται στην κορυφή του πυλώνα είναι σε αδράνεια και δεν λειτουργεί καθόλου. Συγκεκριμένα σήμερα την 4η Σεπτεμβρίου 2019 το τύμπανο αφαιρέθηκε από συνεργείο του ΟΤΕ. Σύσσωμη η τοπική κοινωνία καθώς και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, επιθυμούμε την άμεση απομάκρυνση του. Θα σας παρακαλούσαμε να μεριμνήσετε άμεσα για το θέμα.
Θα περιμένουμε με χαρά την ανταπόκρισή σας!
Τομαής Κωνσταντίνος

Από πλευρά μας ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Κωνσταντίνο Τομαή και τον συγχαίρουμε για τον τρόπο που βρήκε και διεκδήκησε τον αναφαίρετο δικαίωμά του σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Μακάρι τέτοιες ενέργειες να βρούνε και άλλους μιμητές, γιατί το χωριό μας χρειάζεται πολύ ανθρώπους των έργων.