Κοινωνικά
Οι υποτροφίες του Ιδρύματος Τσώρη για το ακαδημαικό έτος 2018-19
12/11/2019
Όπως γνωρίζουν τα περισσότερα μέλη του Συλλόγου μας, το Ίδρυμα Υποτροφιών Αναστασίου Τσώρη αποτελεί ένα κληροδότημα του Αναστασίου Ιωάννη Τσώρη, του πρώτου προέδρου του Συλλόγου Κροκυλιωτών "Ο Μακρυγιάννης" με καταγωγή από την Πενταγιού. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η παροχή υποτροφιών σε παιδιά που κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνες στο εξωτερικό και έχουν καταγωγή από την περιοχή μας και κυρίως από τα χωριά Κροκυλείου και Πενταγιών. Για το Ακαδημαϊκό Έτος 2018-19, το Ίδρυμα χορήγησε δύο Υποτροφίες ύψους 4080€ έκαστη σε δύο κοπέλες:

  • την Αγριαντώνη Μαργαρίτα, Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ που κάνει μεταπτυχιακό στην Ελβετία, στον Κλάδο της Πολεοδομίας και 
  • την δρ. Ελένη Μαρίνα Ασημακοπούλου, Μηχανολόγο Μηχανικό ΕΜΠ που κάνει μεταδιδακτορική έρευνα στην Αγγλία
Με την από 18η Οκτωβρίου 2019 επιστολή της, η δρ. Ελένη Μαρίνα Ασημακοπούλου, ευχαριστεί το Ίδρυμα Υποτροφιών Αναστασίου Τσώρη για τη στήριξή του μέσω υποτροφίας που της παρείχε και που της έδωσε την δυνατότητα να διεξάγει με μεγαλύτερη ευχέρεια την έρευνά της προκειμένου να ακολουθήσει μία άριστη ερευνητική σταδιοδρομία. Η Ελένη Μαρίνα Ασημακοπούλου έχει καταγωγή από την Πενταγιού, έχει κάνει διδακτωρική διατριβή στον Τομέα της Θερμότητας και κάνει αυτό το διάστημα της έρευνά της στο Fire Safty Engineering Reserch and Technology Center (FireSERT) στην School of the Built and Environment του Ulster Univercity.

Το ΔΣ του Ιδρύματος Τσώρη και του Συλλόγου μας, συγχαίρει τις δύο υποτρόφους από την Πενταγιού και τους εύχεται επιτυχία και πρόοδο στο έργο τους.
Η προκύρηξη του Ιδρύματος για τις υποτροφίες του έτους 2019-20, αναμένεται να γίνει προς το τέλος του έτους.