Κοινωνικά
Δύο νέες υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 από το Ίδρυμα Τσώρη
22/06/2020

Για άλλη μία χρονιά το Ίδρυμα Υποτροφιών Αναστασίου Τσώρη, το κληροδότημα του καταγόμενου από την Πενταγιού και πρώτου προέδρου του Συλλόγου Κροκυλιωτών "Ο Μακρυγιάννης" Αναστασίου Ιωάννη Τσώρηχορήγησε δύο Υποτροφίες ύψους 4080€ η κάθε μία, σύμφωνα με την σχετική προκύρηξη που δημοσίευσε. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η παροχή υποτροφιών σε παιδιά που κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνες στο εξωτερικό και έχουν καταγωγή από την περιοχή μας και κυρίως από τα χωριά Κροκυλείου και Πενταγιών. Οι υπότροφοι του Ιδρύματος για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-20 είναι δύο νέες κοπέλες:

  • η Αγριαντώνη Μαργαρίτα, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ που κάνει το διδακτορικό της στην Ελβετία, στον Κλάδο των περιβαλλοντικών και αστικών οικονομικών) με καταγωγή από Πενταγιού
  • και η Σωτηρία Σταθοπούλου Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών ΕΜΠ που κάνει μεταπτυχιακό στις ΗΠΑ, στον Κλάδο της Κυβερνοασφάλειας, με καταγωγή από Δωρίδα και Κροκύλειο

Η Αγριαντώνη Μαργαρίτα είναι κόρη του Νικόλαου Αγριαντώνη, Αρχιτέκτων Μηχ. ΕΜΠ και στέλεχος του ΕΟΤ από την Πενταγιού. Μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων στους κλάδους "κοινωνικές επιστήμες, χώρος και ανάπτυξη" και "πολεοδομία - χωροταξία". Εκπονεί την διδακτορική της διατριβή με διάρκεια 4 ετών στο Πολυτεχνείο της Λωζάνης (EPFL) .
Η Σωτηρία Σταθοπούλου είναι κόρη του Δημήτρη Σταθόπουλου, τεχνικού ασυρμάτων δικτύων που παρέχει υποστήριξη και το wifi του Κροκυλείου. Μεγάλωσε στην Ερατεινή, κατάγεται από την Περιθιώτισσα ενώ από την πλευρά της μητέρας της οι ρίζες της βρίσκονται την Μηλιά Δωρίδας και οι ποιο μακρινές στο Κροκύλειο. Εφέτος ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο του Maryland. 

Στις 17 Ιουνίου λάβαμε από την Σωτηρία Σταθοπούλου την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή:



Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το ίδρυμα υποτροφιών Αναστάσιου Τσώρη για την γενναιόδωρη οικονομική χορηγία, με την οποία θα μπορέσω να υποστηρίξω την συνέχιση των μεταπτυχιακών μου σπουδών στην Αμερική. Με αυτή την υποτροφία μου δίνεται η δυνατότητα να αφοσιωθώ στις σπουδές μου στην κυβερνοασφάλεια σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως αλλά και να καταφέρω να συνεισφέρω με τις γνώσεις μου και την έρευνά μου στην παγκόσμια κοινότητα.
Εύχομαι το ίδρυμα να συνεχίσει παρόμοιες ενέργειες και στο μέλλον, βοηθώντας έτσι νέους συντοπίτες μας να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους και τα όνειρά τους.

Σας ευχαριστώ πολύ,
Σωτηρία Σταθοπούλου


Το ΔΣ του Ιδρύματος Τσώρη και του Συλλόγου μας, συγχαίρει τις δύο υποτρόφους και τους εύχεται επιτυχία και πρόοδο στο έργο τους.