Κοινωνικά
Απεβίωσε η Έφη Ψήττα (1948-2021)
02/03/2021

Η Ευθυμία (Έφη) Ψήττα του Λάμπρου που γεννήθηκε στις 17-02-1948 στο Σαγκινώ του Μίσιγκαν των Η.Π.Α., απεβίωσε στις 17 Φεβρουαρίου του 2021 και η κηδεία της πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

Η Έφη ήρθε στην Ελλάδα το 1967 όπου φοίτησε στην σχολή Δοξιάδη. Συμμετείχε πάντα ενεργά στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κροκυλιωτών ο Μακρυγιάννης, διατελώντας μάλιστα και μέλος του Δ.Σ. τις περιόδους 1973-74 και 1997-2002.Στην μνήμη του πατέρα της Λάμπρου Ψήττα, είχε προβεί σε δωρεά για την επισκευή της εκκλησίας της Παναγίας και για την αγορά σταυρού. Επίσης, επί σειρά ετών δώριζε τον ετήσιο στολισμό του επιταφίου της Μ. Παρασκευής για τον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου Κροκυλείου. Στο Σύλλογο Μακρυγιάννη έχει παραχωρήσει φωτογραφικό υλικό και αντικείμενα για την λαογραφική συλλογή του.

Η Έφη Ψήττα υπήρξε ενεργό μέλος του Ελληνοαμερικανικού Συλλόγου ΑΧΕΠΑ μέσα από τον οποίο ίδρυσε το γυναικείο παράρτημα της ΑΧΕΠΑ "Θυγατέρες της Πηνελόπης" chapter 359του οποίου υπήρξε για αρκετά χρόνια Πρόεδρος και μετέπειτα επίτιμο μέλος. Τέλος υπήρξε ενεργό μέλος στο φιλανθρωπικό Σύλλογο Αμερικανίδων Ελλάδος - AWOG (AMERICAN WOMEN’S ORGANIZATION OF GREECE). Γενικότερα ο βίος της και τα έργα σχετίστηκαν με την ενεργή συμμετοχή της στα κοινά και σε φιλανθρωπικές ενέργειες.

Η κόρη της Αντιγόνη Πάνου και ο γαμπρός της Δημήτρης Πετρούλιας


Ο Σύλλογος Κροκυλιωτών Ο Μακρυγιάννης, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της.