Ειδήσεις
Αποσύρθηκε το ενδιαφέρον για την ενοικίαση του ξενώνα
05/07/2021
Την απόσυρση του ενδιαφέροντός του για την ενοικίαση του ξενώνα Κροκυλείου γνωστοποίησε ο κ. Γληνός Γιώργος, που ήταν ο μόνος ενδιαφερόμενος που πληρούσε τα κριτήρια στην δημοπρασία του Δήμου Δωρίδας που έγινε στις 23 Ιουνίου. Σημειώνεται πως ο ενδιαφερόμενος σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ευάγγελο Γραββάνη, διαβεβαίωσε πως θα υπογράψει το σχετικό συμβόλαιο. Στην χθεσινή μάλιστα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στην οποία παρευρέθηκε και ο κ. Ντίνος Μακρυκώστας, παρατάθηκε η θητεία του το παλαιού Δ.Σ. του Συλλόγου και εξουσιοδοτήθηκε να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αγορά εξοπλισμού και την πραγματοποίηση των όποιων αναγκαίων εργασιών απαιτηθούν για την λειτουργία του ξενώνα.

Ο κ. Γληνός που ειδοποιήθηκε να προσέλθει στο Δήμο να υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό, απέστειλε σήμερα e-mail στην σχετική υπηρεσία του Δήμου και στο Σύλλογο Κροκυλιωτών ο Μακρυγιάννης, με το οποίο αναθεωρεί την επιχειρηματική του πρόθεση και λυπάται για την αναστάτωση που προκαλείται. Δυστυχώς άλλος ενδιαφερόμενος δεν υπάρχει και για μία ακόμη φορά οι προσδοκίες πρώτα απ' όλα των χωριανών και έπειτα του Συλλόγου και του Δήμου διαψεύστηκαν. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα ακόμη καλοκαίρι με κλειστή πλατεία, χωρίς ξενώνα, καφέ και εστιατόριο και με όποιες επιπτώσεις αυτό θα έχει στην οικονομική και κοινωνική ζωή του χωριού μας. Παράλληλα θα ακυρωθούν εκδηλώσεις από τα Μακρυγιάννεια 2021, για τα οποία εφέτος είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και θα είχαν βέβαια και έναν επετειακό χαρακτήρα για τα 200 χρόνια της επανάστασης.

Γενικότερα, από τα γεγονότα όλης αυτής της περιόδου, μπορούμε εξάγουμε κάποια συμπεράσματα που καλό είναι στο εξής να τα έχουμε υπόψη μας:
  • Πρώτα απ' όλα δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ενοικίαση του ξενώνα και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με την βιωσιμότητα της επιχείρησης όσο με άλλα θέματα όπως η απόσταση του χωριού από τα αστικά κέντρα, η εποχικότητα της δουλειάς, το γεγονός ότι χρειάζεται "αρκετά χέρια" για να λειτουργήσει κλπ. Οι λίγοι ενδιαφερόμενοι, "σκόνταψαν" σε αυτού του είδους τα πρακτικά προβλήματα, παρότι αναγνώρισαν ότι η επιχείρηση μπορεί να δώσει ικανοποιητικά κέρδη.
  • Ο κ. Ντίνος Μακρυκώστας απέδειξε για μία ακόμη φορά την αγάπη του για το χωριό και το μεγάλο του ενδιαφέρον του να βοηθήσει.
  • Ο Σύλλογος Κροκυλιωτών κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να βρει και να ενθαρρύνει ενδιαφερόμενους να ασχοληθούν με την επιχείρηση. Πραγματοποιήθηκαν πάρα πολλές συναντήσεις και τηλεφωνήματα με όλους του παράγοντες (Δήμο Δωρίδας, κ, Ντ. Μακρυκώστα, ενδιαφερομένους, επιτροπή ξενώνα κλπ), έγιναν ταξίδια στο χωριό ειδικά για τον σκοπό αυτό, φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι, πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες στο ξενοδοχείο και εξασφαλίστηκε μεγάλη προβολή στην διαδικασία της δημοπρασίας και στην γενναιόδωρη υποστήριξη του Ιδρύματος Μακρυκώστα.
  • Ο Δήμος Δωρίδας, ασχέτως αν μπορούσε ή όχι να κάνει περισσότερα ή γρηγορότερα κάποια πράγματα, προχώρησε σε κάποιες επισκευαστικές εργασίες και εξασφάλισε προσεκτικά το νόμιμο των διαδικασιών. Φρόντισε μάλιστα να διεξάγει άμεσα την επαναληπτική διαδικασία της δημοπράτησης γιατί στην αρχική οι δύο ενδιαφερόμενοι (ένας εκ των οποίων ήταν και ο κ. Γληνός), δεν είχαν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
  • Παρά τις όποιες διαφωνίες, τους τελευταίους μήνες υπήρξε συντονισμός και συνεργασία μεταξύ "Επιτροπής Κροκυλειωτών για το ξενοδοχείο" και Συλλόγου.
Μετά τα νέα δεδομένα, Σύλλογος επικοινώνησε αμέσως με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και τον Δήμαρχο Δωρίδας κ. Γιώργο Καπεντζώνη προκειμένου να ενημερωθεί για τις επόμενες ενέργειες στις οποίες μπορεί ο Δήμος να προχωρήσει και ζήτησε να μην εγκαταλειφτούν οι προσπάθειες για την ενοικίασή του.