Κοινωνικά
Απεβίωσε ο Ιωακείμ (Μάκης) Χαβάτζας (1932-2022)
21/02/2022

Στις 5/1/2022 απεβίωσε στην Αθήνα, ο Ιωακείμ (Μάκης)  Χαβάτζας, σύζυγος της Τζούλιας Καπέλλα και ετάφη στο αγαπημένο του χωριό το Κροκύλειο, στις 8/1/2022. Ο αγαπημένος σε όλους Μάκης, συγγενείς, χωριανούς, φίλους, γεννήθηκε το 1932 στην Αθήνα, από πρόσφυγες-Μικρασιάτες  γονείς και είχε την ατυχία να ορφανέψει από πατέρα στην ηλικία των τριών ετών. Παρά τα δύσκολα και με στερήσεις παιδικά του χρόνια και κατά την περίοδο του πολέμου, η "ηρωίδα" μάνα του Δωροθέα τον μεγάλωσε μαζί με τα αδέρφια του με τόση αγάπη, που και εκείνος με τη σειρά του φρόντισε απλόχερα να της την ανταποδώσει μέχρι τα βαθιά της γεράματα. Την ίδια φροντίδα προσέφερε αγόγγυστα και στα πεθερικά του.

Την αγάπη και την καλοσύνη που τον χαρακτήριζαν την προσέφερε απλόχερα  και είχε μόνο έναν καλό λόγο για όλους. Πάντα ήταν πρόθυμος να προσφέρει και υπήρξε ο ‘’αφανής ήρωας των Μακρυγιαννείων’’, στηρίζοντας την Τζούλια, παρέχοντάς της τον χρόνο, όταν οι δυο τους κόρες ήταν μικρές, να συμμετέχει στην οργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων που η φήμη τους ξεπερνούσε τα όρια του νομού. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του στη δημιουργία του Συλλόγου των Γαμπρών και Νυμφών Κροκυλείου καθώς και στην οργάνωση και διεξαγωγή του ετήσιου χορού τους στην πλατεία του χωριού, που τόσο αγάπησε. Το αυθόρμητο γέλιο του και το πηγαίο του χιούμορ τον καθιστούσαν την ψυχή της παρέας, που ψυχαγωγούσε με την μελωδική του φωνή. 

Υπήρξε σπουδαίος οικογενειάρχης. Μαζί με την Τζούλια μεγάλωσε δύο υπέροχες κόρες, την Δωροθέα και την Πηνελόπη, που υπεραγαπούσε. Είχε την ευλογία να καμαρώσει τρία εγγονάκια, τρία πανέμορφα αγγελούδια. Ομαλά ολοκλήρωσε τον βιολογικό του κύκλο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα του αγαπημένου μας χωριού που τον σκεπάζει.
 Θα σε θυμόμαστε για πάντα με αγάπη.
Καλό Παράδεισο!!
Γρηγόρης Κρίτσας

***

Ο Σύλλογος Κροκυλιωτών ο Μακρυγιάννης, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλειπόντος.