Ανακοινώσεις,Ημερολόγιο
Πρόσκληση για συμμετοχή στην παράσταση Makriyannis Unplugged
08/04/2022
Ημ/νια Εκδήλωσης: 14/04/2022
Ο Σύλλογος Κροκυλιωτών ο Μακρυγιάννης προσκαλεί τα μέλη του στην παράσταση Makriyannis Unplugged που διοργανώνει η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη και θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 σε σκηνοθερία και ερμηνεία του Γιώργου Καραμίχου. Θα υπάρξουν 2 παραστάσεις (στα αγγλικά) και ο Σύλλογός μας θα συμμετέχει οργανωμένα στην απογευματινή  παράσταση που ξεκινά στις 6:30. Οι θέσεις είναι περιορισμένες για το λόγο αυτό είναι παρακαλόύμε δηλώστε άσμεσα συμμετοχή με e-mail στο krokilio.gr@gmail.com ή με τηλ. στο 6977305956 (Γραββάνης Βαγγέλης).


Makriyannis Unplugged
14 Apr 2022

Presented By

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Κέντρο Μελέτης του Ελληνικού Πολιτισμού, UCLA
Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα

Location
ΑΣΚΣΑ, Αμφιθέατρο Cotsen Hall, Αναπήρων Πολέμου 9, 106 76 Αθήνα

Makriyannis Unplugged
Ο διάσημος σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος αποτίει φόρο τιμής στον στρατηγό Ιωάννη Μακρυγιάννη, ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, σε μια παράσταση που αφηγείται την ιστορία ενός έθνους εξεγερμένου και ενός ατόμου που βρίσκεται σε διαδικασία αυτοδιαμόρφωσης. Διασκευάζοντας επιλεγμένα αποσπάσματα των Απομνημονευμάτων του Μακρυγιάννη, ένα σημαντικό έργο της  νεοελληνικής γραμματείας, το ‘Makriyannis Unplugged’ καθιστά τον Έλληνα ήρωα του δέκατου ένατου αιώνα σύγχρονό μας, μια φιγούρα ριζωμένη σε μια τοπική παράδοση αλλά και με παγκόσμια σημασία. Το έργο του Γιώργου Καραμίχου προσφέρει μια ωμή θεατρική εμπειρία που απηχεί το πνεύμα του Μακρυγιάννη, προκαλώντας και εμπλουτίζοντας την κατανόησή μας για την ελευθερία, την κοινωνία, το καθήκον και τη δημιουργικότητα.

14 Απριλίου, Cotsen Hall, στις 6.30μμ και 9.00μμ (η παράσταση είναι στα αγγλικά).

Για εισιτήρια πατήστε εδώ.

Ο Γιώργος Καραμίχος είναι καταξιωμένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής υποκριτικής. Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου και της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Το 2012 έλαβε υποτροφία Fullbright ως εξαιρετικός καλλιτέχνης και παρακολούθησε το πρόγραμμα υποκριτικής στην Ακαδημία Stella Adler στο Λος Άντζελες, όπου και του δόθηκε αμέσως η ευκαιρία να διδάξει τη δική του τεχνική, η οποία είναι προσαρμοσμένη στο αρχαίο ελληνικό δράμα και τον Α. Τσέχωφ, καθώς και ιστορία του θεάτρου. Ως ηθοποιός έχει ερμηνεύσει πλειάδα πρωταγωνιστικών ρόλων σε περισσότερες από 30 παραστάσεις έργων του αρχαίου ελληνικού δράματος, του ελισαβετιανού θεάτρου, της ρωσικής, αμερικανικής και ευρωπαϊκής δραματουργίας. Έχει, επίσης, εμφανιστεί σε περισσότερες από 30 ταινίες και πολλές τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων οι The Durrells in Corfu, Bulletproof, Genius (Picasso). Έχει σκηνοθετήσει πολλά έργα για μεγάλες θεατρικές σκηνές της Ελλάδας και των ΗΠΑ, ενώ έχει μεταφράσει θεατρικά έργα και βιβλία από τα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά στα ελληνικά, αλλά και εκδώσει πολλά θεατρικά έργα. Το 2008 έλαβε βραβείο ως ο Καλύτερος Ηθοποιός της Ελλάδας.

Για την είσοδο απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (6μηνης ισχύος).

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.