Κοινωνικά
Απεβίωσε ο Ηλίας - Λούης Στούμπος (1934-2022)
03/05/2022
Ο Ηλίας - Λούης Ζ. Στούμπος, γεννημένος στο Κροκύλειο, στις 25 Φεβρουαρίου 1934, πέθανε ειρηνικά στο Ορλάντο, Φλώριδα των ΗΠΑ, Σάββατο 16 Απριλίου 2022.

Ο Λούης  αφού τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στο Κροκύλειο, συνέχισε  το Γυμνάσιο  στην Σαλαμίνα, όπου διέμενε με την αδελφή του Παναγιώτα και την οικογένεια της. Μετανάστευσε από την Ελλάδα στον Καναδά το 1951 σε ηλικία 17 ετών, όπου ξεκίνησε τη νέα του ζωή δουλεύοντας στην Εστίαση και τα Ξενοδοχεία στον Καναδά, στις Πόλεις London, Port Arthur και αργότερα στο Winnipeg. Μετακόμισε κατόπιν  στη Daytona, Φλόριντα των ΗΠΑ το 1972 όπου ασχολήθηκε ως Κτηματομεσίτης, επισκεπτόμενος συχνά τα καλοκαίρια την Ελλάδα και το αγαπημένο του χωριό το Κροκύλειο. Αποσύρθηκε από τις επιχειρήσεις και μετακόμισε στην περιοχή του Ορλάντο το 2002, όπου ο γιος του είχε ανοίξει το δικό του Δικηγορικό γραφείο.

Για να γνωρίσουμε τον Λούη, θα λέγαμε ότι ήταν δίκαιος, ειλικρινής και ενδιαφερόταν για τους ανθρώπους και τον κόσμο. Ήταν προοδευτικός στις ιδέες του,αφοσιωμένος στην οικογένεια, στην Ελληνική Κοινότητά, την Εκκλησία και ήταν διαθέσιμος να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε.
Ο Λούης ήταν μανιώδης αναγνώστης σε πολλά θέματα, αυτοδίδακτος, όπως έλεγε, αλλά του άρεσε πολύ  να μελετά για την φύση, γοητεύτηκε από τον φυσικό κόσμο και τον πνευματικό κόσμο. Πέρασε τον περισσότερο χρόνο του τα τελευταία του χρόνια της ζωής του, μελετώντας τα Ιστορικά και Θρησκευτικά βιβλία που είχε συγκεντρώσει από Μοναστικούς Πατέρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τις ιστορίες τους για θαύματα, είχε στενούς πνευματικούς δεσμούς με την  Ιερά  Μονή του Αγίου Ραφαήλ στην Λέσβο.

Τέλος, δεν μπορούμε να παραλείψουμε πόσο κοινωνικός ήτανε και πόσο του άρεσε να διασκεδάζει και να χορεύει στις κοινωνικές εκδηλώσεις. Ο Λούης αφήνει πίσω την σύζυγό του Θεανώ, την κόρη του Μαρία και σύντροφός της Γκρέιτγε Κίπ, το γιο του Ζαχαρία, την σύζυγο του Αντρέα, και τα εγγόνια του, Στίβεν και Άντριου, τη μεγαλύτερη αδερφή του, Άννα Δημοπούλου, που διαμένει στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, μαζί με μια μεγάλη οικογένεια, τριών γενεών, που ζούνε στην Αμερική  και στην Ελλάδα.

Ο Ηλίας Στούμπος ήταν ένας εκ των  τελευταίων Πατριαρχών της μεγάλης  οικογένειας των Αποδήμων Κροκυλιωτών , ας αναπαυθεί εν ειρήνη και να είναι αιωνία η μνήμη του.

επιμέλεια στα ελληνικά Κώστας Γραβάνης


***

Ο Σύλλογος Κροκυλιωτών ο Μακρυγιάννης, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλειπόντος.