Ειδήσεις
Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών
23/10/2023
Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών σε επίπεδο περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανέδειξαν πρώτη την παράταξη του σημερινού Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού με τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. Γιώργο Δελμούζο να εκλέγεται πρώτος.

Σε επίπεδο Δήμου Δωρίδας νικητής ήταν η παράταξη "Μαζί για τη Δωρίδα" που έλαβε 15 από τις 25 έδρες και συνεπώς ο επικεφαλής κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος θα αναλάβει καθήκοντα Δημάρχου από το νέο έτος. Δεύτερη ήρθε η παράταξη "Δωρίδα για όλους" του απερχόμενου Δημάρχου κ. Γεώργιου Καπεντζώνη που έλαβε 9 έδρες και τέλος μία έδρα έλαβε και η παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Δωρίδας" με επικεφαλή τον κ. Γεώργιο Καραχασάνη. Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βαρδουσίων πρώτοι σε σταυρούς φέρονται να είναι από την παράταξη του κ. Γιαννόπουλου ο κ. Φλετούρης Κωνσταντίνος και από την παράταξη του κ. Καπεντζώνη, ο κ. Παλασκώνης Κωνσταντίνος οι οποίοι θα είναι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που θα εκπροσωπήσουν  το Δ.Δ. Βαρδουσίων στο νέο συμβούλιο.

Στο τοπικό επίπεδο του χωριού μας ο κ. Κώστας Αυγερόπουλος απο το ψηφοδέλτιο "Μαζί για την Δωρίδα" επικράτησε του κ. Θεόδωρου Παναγιωτόπουλου από το ψηφοδέλτιο "Δωρίδα για όλους" και διατήρησε την θέση του Εκπροσώπου της Κοινότητας Κροκυλείου.
Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Κώστας Αυγερόπουλος δήλωσε:
"Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλο τον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο του. Η ανανέωση της εμπιστοσύνης σας στο πρόσωπό μου αποτελεί για εμένα δέσμευση ώστε να συνεχίσω ακόμα πιο δυναμικά με εργατικότητα, συνέπεια, εντιμότητα, επιμονή και σκληρή δουλειά τον αγώνα μου για ένα καλύτερο Κροκύλειο !!!!"

Ο Σύλλογος συγχαίρει όσους εκλέχτηκαν, τους εύχεται να έχουν μία δημιουργική θητεία και ελπίζει σε μία γόνιμη συνεργασία μαζί τους. Το Κροκύλειο και η Ορεινή Δωρίδα χρειάζονται την ιδιαίτερη μέριμνα της πολιτείας και έτσι είναι κρίσιμη η στενή συνεργασία με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και τον κ. Δημήτρη Γιαννόπουλο που είχε μία άξια νίκη. Παράλληλα θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε θερμά τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Γεώργιο Καπεντζώνη για την πολύ καλή συνεργασία που διατήρησε όλα τα χρόνια της θητείας του με τον Σύλλογό μας. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στον κ. Κώστα Αυγερόπουλο για την πολυετή του προσφορά στο Κροκύλειο και την επανεκλογή του και του ευχόμαστε να έχει καλή συνεργασία με τους φορείς του τόπου αλλά και να υπηρετήσει με ζήλο τα κοινά συμφέροντα του χωριού μας. Συγχαίρουμε τέλος τους χωριανούς μας κ. Γιώργο Σκούρα, ο κ. Δάφνη Ιωάννη, ο κ. Μπαρμπούτη Ιωάννη και τον κ. Καλμαντή Γεώργιο που μπορεί να μην εκλέχτηκαν αλλά διεκδίκησαν δυναμικά την είσοδό τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και μπορούν να συμβάλουν με τις δυνάμεις τους στα κοινά του χωριού μας.