Ειδήσεις
Κλείνει οριστικά το ξενοδοχείο
01/11/2023
Την πρόθεσή του να κλείσει οριστικά τον ξενώνα Κροκυλείου μας γνωστοποίησε ο κ. Γεώργιος Θεοδωρόπουλος με την από 16-10-2023 επιστολή που έστειλε στον Σύλλογο Κροκυλιωτών ο Μακρυγιάννης και γνωστοποίησε στον Δήμο Δωρίδας και στον Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Κροκυλείου κ. Κώστα Αυγερόπουλο. Βασικός λόγος της απόφασης αυτής ήταν οικονομικές ζημίες στην επιχείρηση και κυρίως η πορεία της το τελευταίο έτος. Αναφέρει όμως ως επιπλέον λόγο μία "υπερβολικά βίαιη λεκτική επίθεση" που δέχθηκε από κατοίκους κατά την διάρκεια  προεκλογικής επίσκεψης του Δημάρχου κ. Γεώργιου Καπεντζώνη  στο Κροκύλειο. Προσκαλεί τέλος τον Σύλλογο να παραλάβει τον εξοπλισμό που παραχωρήθηκε στην επιχείρηση καθώς και τον Δήμο Δωρίδας για την παραλαβή του κτιρίου.

Η επιστολή αυτή αυτή ήρθε ως απάντηση στο από 10-10-2023 έγγραφο του Συλλόγου Κροκυλιωτών που του ζητούσε να μάθει εάν η απόφαση του κλεισίματος ήταν οριστική. Σημειώνουμε πως και ο Πρόεδρος του χωριού κ. Κ. Αυγερόπουλος  είχε από τις 18-09-2023 απευθύνει ενημερωτικό έγγραφο στον Δήμο Δωρίδας.

Αναφορικά με την επιστολή δεν είμασταν παρόντες στην επίσκεψη του Δημάρχου, αλλά επισημαίνουμε ότι όποια παράπονα και αγανάκτηση υπήρχε σχετικά με τις υπηρεσίες της επιχείρησης, δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση προσωπικές επιθέσεις που ξεφεύγουν του μέτρου. Ως Σύλλογος είχαμε και εμείς τα δικά μας παράπονά από την επιχείρηση, τα βάλαμε όμως στην άκρη προτάσσοντας το συμφέρον του χωριού και υποστηρίξαμε την επιχείρηση μέχρι τέλους, πάντα φυσικά με την αρωγή της οικογενείας Μακρυκώστα.

Η ουσία είναι ότι η επόμενη μέρα, βρίσκει πάλι το χωριό μας χωρίς κατάστημα. Ο Σύλλογος όπως πάντα, θα προσπαθήσει να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του χωριού και τον Δήμο Δωρίδας. Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά που εργάστηκαν στην επιχείρηση και μας εξυπηρέτησαν τα δύο αυτά χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης.