Ειδήσεις
Οι αθλητικές δραστηριότητες του περασμένου καλοκαιριού
30/01/2024
13 Αυγούστου 2023 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


Όπως έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 13 Αυγούστου  πραγματοποιήθηκε στην Πενταγιού το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 5x5. Συμμετείχαν οι ομάδες του Ζωριάνου, του Κροκυλείου, της Πενταγιούς και του Ψηλού Χωριού.  Στην κλήρωση αντίπαλοι βρέθηκαν το Ψηλό Χωριό με την Πενταγιού και το Κροκύλειο με το Ζωριάνο. Στην ομάδα μας συμμετείχαν οι:  Δημοσθένης Πλεμμένος, Αγγελος Καλογιαννάκης, Τάκης Βλασίου, Ντίνος Βλασίου, Παναγιώτης Καινούργιος, Αντώνης Αγγιούς ενώ βοήθησαν οι "παλαίμαχοι" Διονύσης Αυγερόπουλος, Δημήτρης Υφαντής και Philip Porpiglia.
Η ομάδα μας ηττήθηκε στον ημιτελικό από την ομάδα του Ζωριάνου, άφησε όμως υποσχέσεις για το μέλλον. Στον τελικό βρέθηκαν αντιμέτωπες η ομάδα του Ζωριάνου με την ομάδα της Πενταγιούς όπου πρωταθλήτρια στέφθηκε η ομάδα του Ζωριάνου.


Στη συνέχεια, έγινε ένας φιλικός αγώνας/μικρός τελικός μεταξύ του Κροκυλείου και του Ψηλού Χωριού τον οποίο ευχαριστήθηκαν όλοι οι παίκτες αν και νικητήρια ομάδα κρίθηκε αυτή του Κροκυλείου.

***

13 Αυγούστου 2023 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΙΔΙΩΝ (μέχρι 12 ετών)


Για πρώτη φορά φέτος, με πρωτοβουλία του συλλόγου μας οργανώθηκε φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου για παιδιά μέχρι 12 ετών, μεταξύ του Κροκυλείου και της ομάδας της Πενταγιούς. Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο 5x5 στην Πενταγιού. Οι πιτσιρικάδες έδωσαν ένα χορταστικό παιχνίδι με πολλά γκολ και ωραίες φάσεις. Στην ομάδα συμμετείχαν με τη σειρά της φωτογραφίας, επάνω: Ηλίας Σκούρας, Θύμιος Καραγιώργος, Σταύρος Καλογιαννάκης, Γιώργος Ράπτης, Κωνσταντίνος Μπακαρέζος, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Νικολίνα Σαραντοπούλου, Παναγιώτης Καινούργιος, Δημήτρης Μπαχτσόγλου, Ντίνος Βλασίου και κάτω: Αντώνης Βασιλοπουλος, Δημήτρης Χριστοφιλόπουλος, Βασίλης Μπαχτσόγλου, Σαράντης Σαραντόπουλος και Ηλιάνα Κουτσούκου. Για την ιστορία κέρδισε το Κροκύλειο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην Ελίζα Πετρέλη και στον Χάρη Κουτσούκο οι οποίοι από κοινού κάλυψαν το κόστος για τις φανέλες της ομάδας που φαίνονται και στην υπέροχη αναμνηστική φωτογραφία.

***

14 Αυγούστου 2023 - Πεζοπορία στο Περιβόλι


Νωρίς το πρωί της 14ης Αυγούστου, η ομάδα των πεζοπόρων του χωριού μας συναντήθηκε στον Αη-Θανάση προκειμένου να ξεκινήσει την πεζοπορία της προς το Περιβόλι μέσου του δασικού δρόμου μήκους 10χλμ. Αντίστοιχα ένα άλλο γκρουπ πεζοπόρων ξεκινούσε την ίδια ώρα από το Περιβόλι με σκοπό να συναντήσει την ομάδα μας στη μέση της διαδρομής. Το 2023 ήταν η 9η συνεχή χρονιά που οι Σύλλογοι Κροκυλιωτών και Περιβολιωτών συνεργάζονται πάνω σε ένα θεσμό που έχει αποκτήσει βαθιές ρίζες και φανατικούς φίλους. Έτσι και εφέτος οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στη μέση του δασικού δρόμου και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το Περιβόλι, ο Σύλλογος του οποίου είχε αναλλάβει εφέτος την οργάνωση ενός τραπεζιού με μεζέδες για τους κουρασμένους οδοιπόρους. Ευχαριστούμε τον φιλόξενο Σύλλογο Περιβολιωτών για όσα μας προσέφεραν και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το προσεχές καλοκαίρι με τερματισμό αυτή τη φορά το Κροκύλειο.
***

15 Αυγούστου 2023 - ΜΠΑΣΚΕΤ



Το τουρνουά ήταν προγραμματισμένο για τις 14/8, στο Τρίστενο προκειμένου να εγκαινιαστεί και το νέο γήπεδο μπάσκετ του χωριού. Θα συμμετείχαν οι ομάδες από το Τρίστενο, το Ζωριάνο, το Αλέποχώρι, την Πενταγιού και το Κροκύλειο. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει με επιμέλεια όλες τις λεπτομέρειες και η φιλοξενία ήταν εξαιρετική, δυστυχώς όμως ο καιρός μας χάλασε τα σχέδια μιας και άρχισε να βρέχει από το πρώτο λεπτό. 

Ελλείψει άλλης ημέρας το τουρνουά ακυρώθηκε, όμως Κροκύλειο και Τρίστενο ανανέωσαν το μεταξύ τους ραντεβού τους για την επομένη ημέρα όπου πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας μεταξύ των χωριών που για την ιστορία κέρδισε το Κροκύλειο. Μετά τον αγώνα οι οικοδεσπότες κέρασαν την αποστολή μας στο μαγαζί του χωριού και τους ευχαριστούμε πολύ. Στην ομάδα μας συμμετείχαν οι: Ευθύμης Βάλας, Τάκης Βλασίου, Ντίνος Βλασίου, Γιωργής Γραββάνης, Ηλίας Προύντζος, Άγγελος Καλογιαννάκης, Γιάννης Πετρέλης, Παναγιώτης Πλεμμένος, Δημοσθένης Πλεμμένος, και Δημήτρης Παπαγεωργίου.

***

16 Αυγούστου 2023 - ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΕΙΩΝ

Λιθάρι

Τον Αύγουστο μετά από αρκετά χρόνια ο Σύλλογος Κροκυλιωτών "Ο Μακρυγιάννης" διοργάνωσε αθλητικούς αγώνες στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μακρυγιάννεια 2023. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις 16 Αυγούστου και περιλάμβαναν δρόμο τριών χιλιομέτρων, δρόμο 100 μέτρων, ρίψη λίθου και τσουβαλοδρομίες. Στα αγωνίσματα έλαβαν μέρος παιδιά και γονείς προς μεγάλη ευχαρίστηση μετεχόντων και θεατών.

Συμμετείχαν: Βάλας Ευθύμης, Βλασίου Ντίνος, Γιαννακόπουλος Γιώργος, Γιαννακόπουλος Σπύρος,  Γιαννακοπούλου Αθανασία, Γκάνου Ειρήνη, Γραββάνη Χάνα, Δάφνη Δήμητρα, Ελέζογλου Μαρία, Ζωγράφος Δημήτρης, Καινούργιος Παναγιώτης, Καινούργιου Αιμιλία, Καλογιαννάκης 'Αγγελος, Καλογιαννάκης Γιώργος, Καλογιαννάκης Σταύρος, Καρούσου Γιώτα, Κουτσούκος Χάρης, Κουτσούκου Βασιλική, Κουτσούκου Ηλιάνα, Μπακαρέζος Κωνσταντίνος, Μπακαρέζος Φίλιππος, Πλεμμένος Δημοσθένης, Πλεμμένος Παναγιώτης, Σαραντόπουλος Κώστας, Σαραντόπουλος Σαράντης, Σαραντοπούλου Νικολίνα, Σκούρας Ηλίας, Τζαμάλη Μαριαλένα, Τριαντόπουλος Μάκης, Τριαντοπούλου Δήμητρα, Τριαντοπούλου Κατερίνα, Τσαλκίδης Λέων, Φούκα Μάντια, Φούκα Μελίνα, Χρονόπουλος Άγγελος, Χρονόπουλος Γιάννης, Χρονόπουλος Γιώργος, Χρονοπούλου Κατερίνα και ο μικρός Χρονόπουλος Νικήτας.

Η ημέρα έκλεισε με το καθιερωμένο των Γαμπρών και Νυμφών του Κροκυλείου στην πλατεία, με ζωντανή παραδοσιακή μουσική από την κομπανία του Λουκά Κυντώνη. Στη διάρκεια της βραδιάς έγινε και η απονομή αναμνηστηκών διπλωμάτων συμμετοχής καθώς επίσης και έπαθλα στους νικητές κάθε κατηγορίας.

Τσουβαλοδρομίες

Εκκίνηση των 3χλμ. στον τύμβο του Μακρυγιάννη

***

Η μεγάλη επιτυχία των αθλητικών δράσεων και η μαζική συμμετοχή του κόσμου όλων των ηλικιών μας δίνουν το κίνητρο να επαναλάβουμε αντίστοιχες εκδηλώσεις οι οποίες παράλληλα εμβαθύνουν και τις σχέσεις μεταξύ των γειτονικών μας χωριών. Επικεφαλής της οργάνωσης όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων του περασμένου καλοκαιριού ήταν η Ελίζα Πετρέλη, που όχι μόνο τα κατάφερε εξαιρετικά αλλά φρόντισε να μας δώσει και τα περισσότερα στοιχεία που χρειάστηκαν για την παρούσα ανάρτηση. Την ευχαριστούμε πολύ για τον κόπο και την προσφορά της.



Στιγμιότυπα από την βραδιά Γαμπρών και Νυφών και την απονομή μεταλλείων