Ειδήσεις
Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η διαδικασία εκμίσθωσης του ξενώνα
03/06/2024
Την περασμένη Παρασκευή, 31 Ιουνίου, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της διαδικασίας εκμίσθωσης του ξενώνα Κροκυλείου. Στην επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμο Δωρίδας, μας ενημέρωσαν ότι η περίληψη διακήρυξης δημοπρασίας αναμένετε να δημοσιευθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Τότε θα μάθουμε και την ακριβή ημερομηνία δημοπρασίας (προβλέπεται σίγουρα εντός του Ιουνίου) και τις λεπτομέρειές της. Θυμίζουμε πως τις προηγούμενες φορές η δημοπρασία ήταν πλειοδοτική, φανερή και προφορική.

Διαπιστώνεται για μία ακόμη φορά πως οι καθυστερήσεις στις διαδικασίες δημοπράτησης του ξενώνα επαναλαμβάνονται. Την παρούσα στιγμή δεν έχει καμία αξία να αναλύσουμε τους λόγους της καθυστέρησης ούτε να απαρυθμίσουμε τις ενέργειες του Συλλόγου, του Εκπροσώπου της κοινότητας και κάποιων χωριανών μας προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Προέχει πρώτα απ' όλα να έχουμε ενδιαφερόμενους ώστε στον λίγο χρόνο που απομένει μέχρι τον Ιούλιο, ο μισθωτής του ξενοδοχείου να προλάβει να ετοιμαστεί και να μπορέσει να εξυπηρετήσει τον κόσμο.

Ενδιαφερόμενοι τόσο από το χωριό όσο και εκτός χωριού φαίνεται να υπάρχουν. Η πρόθεση του Συλλόγου, του Εκπροσώπου της Κοινότητας κ. Κώστα Αυγερόπουλου και του Δημάρχου κ. Δημήτρη Γιαννόπουλου είναι να στηρίξουν και να να βοηθήσουν όποιον αναλάβει την λειτουργία του ξενώνα και πιστεύουμε πως το καλοκαίρι θα απολαύσουμε την πλατεία του χωριού μας ζωντανή όπως της ταιριάζει.

Στο θέμα θα επανέθουμε την ερχόμενη εβδομάδα με ανακοινώσεις και με την δημοσίευση της προκύρηξης.