Τράπεζα Αίματος

Τράπεζα Αίματος

image

Η προσπάθεια για την δημιουργία Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου ξεκίνησε αρκετό καιρό πριν με πρωτοβουλία του Δημήτρη Μαυραγάνη (βλ. εφημ. «Το Κροκύλειο» Α.Φ. 102 Ιαν-Φεβ-Μάρ 2006), Αντιπροέδρου τότε του ΔΣ όπως και σήμερα. Τα πρώτα όμως βήματα της αιμοδοσίας στο χωριό μας ήταν δύσκολα, μέχρι το 2012 που το τότε μέλος του Δ.Σ. Κώστας Σαΐτης σε συνεργασία με τον επικεφαλή του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας κ. Δημήτριο Μπουργανό καθιέρωσαν ετήσια επίσκεψη συνεργείου αιμοληψίας στο χωριό. Σχεδόν κάθε Αύγουστο μία κινητή μονάδα βρίσκεται στο ιατρείο ή στο ξενοδοχείο ώστε να διευκολύνεται καλύτερα η πρόσβαση όλων των αιμοδοτών.

Η προβολή της αιμοδοσίας από τον Σύλλογο ευαισθητοποιεί συνεχώς περισσότερους εθελοντές με αποτέλεσμα να υπάρχει διαθεσιμότητα σε φιάλες και να εξυπηρετούνται μέλη του Συλλόγου ή χωριανοί μας που θα βρίσκονται σε ανάγκη. Πρόσφατα η Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου εγγράφηκε στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ). Εκτός από τον Αύγουστο στο χωριό, τα μέλη του Συλλόγου που είναι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να δώσουν οπουδήποτε αίμα αναφέροντας ότι προορίζεται για την Τράπεζα του Συλλόγου «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» ή δίνοντας τον Αριθμό Μητρώου 11710 του Συλλόγου.

Υπεύθυνος για την Τράπεζα Αίματος είναι ο κος Μαυραγάνης Ε. Δημήτριος τηλ. 6946950819, με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε σε περίπτωση ανάγκης.