Τράπεζα Αίματος

Τράπεζα Αίματος

image

Η προσπάθεια για την δημιουργία Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου ξεκίνησε αρκετό καιρό πριν με πρωτοβουλία του Δημήτρη Μαυραγάνη (βλ. εφημερίδα «Το Κροκύλειο» Α.Φ. 102 Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος 2006), Αντιπροέδρου τότε του ΔΣ όπως και σήμερα. Τα πρώτα όμως βήματα της αιμοδοσίας στο χωριό μας χαρακτηρίστηκαν από περιορισμένη προσφορά σε φιάλες με αποτέλεσμα η λειτουργία της Τράπεζας να ατονήσει στη συνέχεια.

Αυτό μέχρι το 2012 όμως που το μέλος του ΔΣ Κώστας Σαΐτης έρχεται σε επαφή με τον νέο επικεφαλή του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας κ. Δημήτριο Μπουργανό που δέχεται με χαρά να έρθει με συνεργείο αιμοληψίας στο χωριό. Έκτοτε η επιτυχημένη συνεργασία καθιερώνεται ανελλιπώς κάθε Αύγουστο με την αιμοληψία να πραγματοποιείτε αρχικά στο ιατρείο του χωριού και τα τελευταία χρόνια στο ξενοδοχείο ώστε να διευκολύνεται καλύτερα η πρόσβαση όλων των αιμοδοτών.

Η συνεχής καμπάνια και προβολή της θέματος από τον Σύλλογο ευαισθητοποιεί συνεχώς περισσότερους εθελοντές με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχει διαθεσιμότητα σε φιάλες και να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το οποιοδήποτε μέλος του Συλλόγου ή χωριανό μας που θα βρεθεί σε ανάγκη. Πρόσφατα η Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου εγγράφηκε στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ). Εκτός από τον Αύγουστο στο χωριό, τα μέλη του Συλλόγου που είναι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να δώσουν οπουδήποτε αίμα αναφέροντας ότι προορίζεται για την Τράπεζα του Συλλόγου «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» ή δίνοντας τον Αριθμός Μητρώου 11710 του Συλλόγου.

Από τις 9-12-2015 Υπεύθυνος για την Τράπεζα Αίματος ανέλαβε ο κος Μαυραγάνης Ε. Δημήτριος τηλ. 6946950819, με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε σε περίπτωση ανάγκης.