Αρχείο Ειδήσεων
Κόπηκε το wi-fi στο Κροκύλειο (ενημέρωση 1/10/06)
19/09/2016
Χωρίς wi-fi έχει μείνει από την Κυριακή το μεσημέρι το Κροκύλειο, επειδή ο Δήμος εντελώς απροειδοποίητα έκοψε την τηλεφωνική γραμμή (adsl) η οποία δίνει internet στο χωριό.

Υπενθυμίζουμε πως ο Σύλλογος Κροκυλιωτών "Ο Μακρυγιάννης" με την συνδρομή όλου του χωριού (κοινότητας, Συλλόγου Γαμπρών και Νυφών, ιδιωτών κλπ) διέθεσαν αρκετά χρήματα προκειμένου να εγκαταστήσει το απαιτούμενο δίκτυο για να έρθει και να εκπέμπει το ασύρματο το  internet στο χωριό και συνεχίζουν να ξοδεύουν για την συντήρησή του. Το καλοκαίρι μάλιστα πραγματοποιήθηκε και η εγκατάσταση τρίτου hotspot στο δημοτικό σχολείο, πέραν των δύο που λειτουργούσαν ήδη, το πρώτο στο κοινοτικό κατάστημα και το δεύτερο στην πλατεία του χωριού όπως αναφέραμε και σε παλαιότερο πληροφοριακό άρθρο μας. Επίσης ιδιώτες και το κατάστημα της Βιολέτας με δική τους δαπάνη έχουν τοποθετήσει τοπικούς αναμεταδότες προκειμένου να εξυπηρετούνται. Η μόνη υποχρέωση που έχει έως τώρα αναλάβει ο Δήμος Δωρίδας ήταν η πληρωμή της τηλεφωνικής γραμμής, την οποία απ' ότι φαίνεται αποφάσισε μονομερώς να σταματήσει να τηρεί.

Ελπίζουμε η διακοπή αυτή να έγινε από αμέλεια και όχι για λόγους οικονομίας όπως ακούστηκε. Σε τηλεφωνική επικονωνία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο κ. Κ. Αντωνόπουλο δεν μας αναφέρθηκε ο λόγος διακοπής. Μας ζήτησε όμως να κάνουμε υπομονή και μας διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα αποκατασταθεί. Ο Σύλλογος Κροκυλιωτών θα περιμένει λίγο και στη συνέχεια θα αντιδράσει με περαιτέρω ενέργειες.

Ενημέρωση 20/9:
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Δωρίδας κ. Γ. Καπεντζώνη, μας αναφέρθηκε πως υπήρξε εντολή να κοπούν κάποιες περιττές τηλεφωνικές γραμμές και από λάθος συμπερηλήφθηκε και το τηλέφωνο του Κροκυλείου μέσα σε αυτές. Έχουν ξεκινήσει επίσης οι ενέργειες για την επανασύνδεση.

Ενημέρωση 1/10:
Αν και με αρκετές ημέρες καθυστέρηση, έγινε τελικώς η επανασύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής του Κροκυλείου από το Δήμο Δωρίδας. Τα προβλήματα αυτά προσέθεσαν στο Σύλλογο επιπλέον (αχρείαστα) κόστη για την τεχνική υποστήριξη του δικτύου πέραν των όσων συνεχίζει να καταβάλει για την συντήρηση του δικτύου.