Ειδήσεις
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και το νέο Δ.Σ.
05/04/2022
Την Κυριακή 3 Απριλίου, στην αίθουσα του Συλλόγου στον Καρέα πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.  Χαρακτηριστική για μία ακόμη χρονιά ήταν η μικρή προσέλευση του κόσμου (οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους) και οι έκτακτες συνθήκες του κορονοϊού μόνο ως ένα βαθμό μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία. Πόσο μάλιστα εάν κάποιοι από εμάς έχοντας από πολλού αποστασιοποιηθεί από τα κοινά και τις υποχρεώσεις μας ως προς το Σύλλογο, ζητάμε και θέλουμε ολοένα περισσότερες πρωτοβουλίες και δράσεις από αυτόν. Η λειτουργία του Συλλόγου δεν αποτελεί κάποια πολυτέλεια για το χωριό μας. Ο Σύλλογος παραμένει ένας βασικός πυρήνας που όχι μόνο ενισχύει την κοινωνική ζωή του χωριού μας αλλά συντελεί στην μεταλαμπάδευση της αγάπης των νεότερων γενιών προς το Κροκύλειο και τις ρίζες τους και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με την ενεργή συμμετοχή μας.

Στη Γενική Συνέλευση προέδρευσε για μία ακόμη χρονιά ο κ. Κώστας Γραβάνης με τα χρέη Γραμματείας να αναλαμβάνει η κ. Γεωργία Βενιζέλου. Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης μεταβίβασε στο σώμα χαιρετισμούς του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας του Κροκυλείου κ. Κώστα Αυγερόπουλου ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, όπως επίσης και του κ. Ντίνου Μακρυκώστα που ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του Συλλόγου. Ακολούθησε ο Διοικητικός Απολογισμός για την διετία 2020-21 από τον Πρόεδρο του απερχόμενου Δ.Σ. κ. Βαγγέλη Γραββάνη. Τον οικονομικό απολογισμό διάβασε ο Πρόεδρος της ελεγκτικής επιτροπής κ. Κώστας Μπούτσικος.

Οι παρόντες στη Γενική Συνέλευση έκρουσαν φυσικά τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για την ανάγκη ενεργότερης συμμετοχής του κόσμου αλλά και της συγκέντρωσης περισσότερων εισφορών από τα μέλη. Για το λόγο αυτό η ομόφωνα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μίας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης τον Αύγουστο στο Κροκύλειο στην οποία θα συμμετέχουν μόνο τα μέλη που έχουν εξοφλήσει ή θα εξοφλήσουν εκείνη την ώρα τη συνδρομή τους και στην οποία θα τεθούν τα σημαντικά προβλήματα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος.

Σημειώνεται πως η θητεία του παλαιού Δ.Σ. είχε λήξει από το 2020, αλλά η Γενική Συνέλευση της 4ης Ιουλίου του 2020 λόγω μικρής προσέλευσης του κόσμου αποφάσισε να παρατείνει την θητεία των μελών μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση. Συνεπώς οι εκλογές αυτές απέκτησαν ιδιαίτερη σημασία μιας και το νέο Δ.Σ. θα κληθεί να πάρει αποφάσεις και να υλοποιήσει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που καθυστέρησε αρκετά λόγω αυτών των συνθηκών και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Αναβάθμιση εξοπλισμού του ξενοδοχείου με αξιοποίηση της χρηματοδότησης που δίνει το Ίδρυμα οικογενείας Μακρυκώστα
  • Έκδοση ενός βιβλίου και πραγματοποίηση εκδηλώσεων Μακρυγιαννείων με αξιοποίηση χρηματοδότησης του Leader
  • Την διερεύνηση για την αξιοποίηση της στέγης του Συλλόγου
  • Αρκετές εκδηλώσεις και δράσεις που θα μπορέσουν να γίνουν ευκολότερα μετά  την χαλάρωση των μέτρων covid-19
Μετά από την δημιουργική συζήτηση αλλά και τους προβληματισμούς που τέθηκαν, ακολούθησε η ανκοίνωση υποψηφιοτήτων και η εκλογή των μελών του νέου Δ.Σ. τα μέλη του οποίου έχουν ως εξής:

Τακτικά μέλη:
Βενιζέλου Γεωργία
Γραββάνης Γιωργής
Γραββάνης Βαγγέλης
Κουτσούκος Χάρης
Μαυραγάνης Δημήτρης
Σαΐτη Νίκη
Ψυρρή Ελένη

Αναπληρωματικό μέλος:
Ράμμου Ελένη

Το νέο ΔΣ αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα τις προσεχείς ημέρες.

Η συνέλευση έκλεισε με το κόψιμο της βασιλόπιτας, το τυχερό φλουρί της οποίας έτυχε στον κ. Βαγγέλη Μανίκα, που κέρδισε ένα αντίγραφο του εξαίρετου βιβλίου ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΟ, παιδιά και παιδική ηλικία στο Κροκύλειο Δωρίδας τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (2003).  Τόσο στον κ. Μανίκα όσο και στα λοιπά μέλη του Συλλόγου ευχόμαστε μία καλή χρονιά, ελπίζοντας ότι μαζί της θα φέρει μεγαλύτερη και δημιουργικότερη συμμετοχή στα κοινά του χωριού μας.