Ειδήσεις
Με χορηγία του Ιδρύματος Μακρυκώστα εξοπλίστηκε η κουζίνα του εστιατορίου
26/07/2022
Με μία μεγάλη χορηγία του κ. Ντίνου Μακρυκώστα, το εστιατόριο του Κροκυλώτικου Ξενώνα απέκτησε σύγχρονο εξοπλισμό. Το Ίδρυμα Οικογενείας Μακρυκώστα, υλοποιώντας την δέσμευσή που είχε δώσει για να στηρίξει ενεργά την ξενοδοχειακή επιχείρηση προέβη με την συνδρομή του Συλλόγου μας, στην αγορά καινούριου σύγχρονου επαγγελματικού εξοπλισμού που παρέχει πλέον μεγάλες δυνατότητες στον ξενώνα για να παρασκευάσει ποιοτικό φαγητό και να  εξυπηρετήσει καλύτερα τον κόσμο.

Πριν την προμήθεια του εξοπλισμού, προηγήθηκε φυσικά μία προσεκτική έρευνα που καθόρισε με ακρίβεια τα ζητούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά των ζητούμενων συσκευών. Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος φρόντισε να φέρει στον ξενώνα, δύο ανεξάρτητους ειδικούς από την Αθήνα, οι οποίοι αφού έλαβαν υπόψη και τις ανάγκες της επιχείρησης, έκαναν τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια με την βοήθεια δύο χωριανών μας που έχουν μεγάλη εμπειρία στην εστίαση, της κας Πόπης Δάφνης και του αντιπροέδρου του Δ.Σ. κ. Δημήτρη Μαυραγάνη καθώς και με την συνδρομή του κ. Κώστα Γραβάνη οι προτάσεις αυτές αξιολογήθηκαν, βελτιώθηκαν και έλαβαν την έγκριση τόσο του Δ.Σ. και του κ. Ντίνου Μακρυκώστα. 

Ο εξοπλισμός που αγοράστηκε περιλαμβάνει πλυντήριο τύπου καμπάνα με αφαλατωτή, κυκλοθερμικό φούρνο, φριτέζα διπλή, ψησταριά, ερμάριο, πιατοθήκη, κουζίνα, γκριλιέρα, ψυγείο πάγκος και 2 ψυγεία - θάλαμοι συνολικού κόστους 18.476€. Η μεταφορά των αντικειμένων στον ξενώνα ολοκληρώθηκε στις αρχές του Ιουλίου και παραδόθηκε στην ξενοδοχειακή επιχείρηση με χρησιδάνειο - την παραχώρηση δηλαδή της χρήσης χωρίς αντάλλαγμα αλλά με συγκεκριμένους όρους - που υπέγραψε ο εκπρόσωπος της ξενοδοχειακής επιχείρησης κ. Γιώργος Θεοδωρόπουλος με τον Σύλλογο Κροκυλιωτών ο Μακρυγιάννης. Βασικοί όροι του χρησιδανείου είναι η καλή χρήση του εξοπλισμού, η ευθύνη συντήρησης και η φύλαξης που έχει ο εκπρόσωπος της επιχείρησης καθώς και η απαγόρευση μεταφοράς του εκτός Δημοτικού ξενώνα χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου.
 
Παράλληλα εκτός του εξοπλισμούς, ο Σύλλογος με την οικονομική πάντα υποστήριξη του Ιδρύματος Οικογενείας Μακρυκώστα επισκεύασε τα πατ[ωματα σε 5 δωμάτια του ξενώνα που είχαν σοβαρές βλάβες από υγρασίες και δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Οι επισκευές ήδη ολοκληρώθηκαν με το κόστος τους να ανέρχεται σε 3.050€ και τα δωμάτια είναι πλέον λειτουργικά και έχουν αποδοθεί και αυτά προς χρήση.

Τόσο η ξενοδοχειακή επιχείρηση όσο και ο Σύλλογος ευχαριστούν ιδιαίτερα το Ίδρυμα Μακρυκώστα αλλά και όσους συνέβαλαν στην σημαντική αυτή προσπάθεια αναβάθμισης του δημοτικού ξενώνα. Ελπίζουμε οι προσπάθειες αυτές να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η ξενοδοχειακή επιχείρηση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των κατοίκων και των επισκεπτών του χωριού μας και με τη σειρά της να κερδίσει την διαρκή υποστήριξη και την αγάπη του κόσμου.