Ειδήσεις
Μετατράπηκε σε ενεργειακό το τζάκι του ξενώνα
09/05/2023
Τόσο ο κ. Ντίνος Μακρυκώστας όσο το Ίδρυμα Οικογενείας Μακρυκώστα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κροκυλιωτών ο Μακρυγιάννης έχουν αποδείξει έμπρακτα την στήριξή τους στην λειτουργία του ξενώνα και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους Κροκυλιώτες και επισκέπτες του χωριού μας. Την περασμένη χρονιά πραγματοποίησαν επισκευή στα πατώματα 5 δωματίων του ξενώνα ενώ αγόρασαν και παραχώρησαν προς χρήση στην ξεονοδοχειακή επιχείρηση καινούριο και σύγχρονο επαγγελματικό εξοπλισμό κουζίνας.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια αυτή, προχώρησαν πρόσφατα στην μετατροπή του τζακιού που βρίσκεται στην μεγάλη αίθουσα εστίασης του ξενώνα από παραδοσιακό σε ενεργειακό. Η οικονομική θέρμανση της μεγάλης αίθουσας του ξενοδοχείου αποτέλεσε ένα ζήτημα που απασχόλησε την ξενοδοχειακή επιχείρηση και το μετέφερε τόσο στο Σύλλογο όσο και στον κ. Ντίνο Μακρυκώστα. Αφού εξετάστηκαν διάφορες εναλλακτικές λύσεις προκρίθηκε η τοποθέτηση μίας αερόθερμης, μαντεμένιας κασέτας ξύλου πλάτους 105cm μέσα στο τζάκι ώστε αυτό να μετατραπεί σε ενεργειακό. Τα πλεονεκτήματα της λύσης αυτής συνοψίζονται στα παρακάτω σημεία:

  • Μεγιστοποιείται η παρεχόμενη θερμκή απόδοση από την καύση του ξύλου
  • Η αποδοτικότερη καύση προσφέρει οικονομία στην κατανάλωση ξύλων
  • Έχοντας ενσωματωμένο αερόθερμο (βεντιλατέρ) μεγαλώνει την ακτίνα στην οποία μεταφέρεται η θέρμανση 
  • Βελτιώνει την ασφάλεια (σπίθες, ατυχήματα κλπ) ενώ παράλληλα διατηρείται η θέα της φλόγας
  • Μειώνει την ανάγκη χρησιμοποίησης συμπληρωματικής θέρμανσης (καλοριφέρ)
  • Είναι φιλικό προς το περιβάλλον μειώνοντας τους εκπεμπόμενους αέριους ρύπους
Οι εργασίες τοποθέτησης μέσα στο τζάκι και στην καμινάδα, ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες και τόσο το αισθητικό αποτέλεσμα όσο και η απόδοση από την πρώτη δοκιμή ικανοποίησαν την ξενοδοχειακή επιχείρηση που προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

"Το ενεργειακό μας τζάκι σε λειτουργία. Ευχαριστούμε πολύ εμείς και οι συγχωριανοί μας στο Κροκύλειο και τα γύρω χωριά που θα το απολαύσουν τις κρύες μέρες του χειμώνα, το Ντίνο Μακρυκώστα και το Σύλλογο Κροκυλειωτών ο Μακρυγιάννης για την υλοποίηση του έργου."

Ο Σύλλογος ευχαριστεί κι αυτός με την σειρά του το Ίδρυμα Οικογενείας Μακρυκώστα για το έργο αυτό, το οποίο πιστεύουμε πως θα αναβαθμίσει σημαντικά την λειτουργία της αίθουσας ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο που το χωριό και οι επισκέπτες του την χρησιμοποιούν περισσότερο.