Ανακοινώσεις,Ημερολόγιο
Αγνάντια στο Κροκύλειο, αναδρομική έκθεση ζωγραφικής
09/08/2023
Ημ/νια Εκδήλωσης: 12/08/2023
Μακρυγιάννεια 2023

Αγνάντια στο Κροκύλειο
αναδρομική έκθεση ζωγραφικής
ΔΗΜ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΠ. ΠΗΛΙΟΥΝΗΣ - ΑΘ. ΑΣΙΚΗΣ

12 – 14 Αυγούστου 2023
Δημοτικό Σχολείο Κροκυλείου


Έχοντας ηλικιακή απόσταση μεταξύ τους μεγαλύτερη των 2 δεκαετιών, οι τρείς ζωγράφοι προέρχονται από τρεις διαφορετικές γενεές Κροκυλιωτών. Μεγαλύτερος ηλικιακά ήταν ο ιατρός Δημήτρης Σταυρόπουλος, που του άρεσε η ποίηση και να ζωγραφίζει κυρίως φύση και τοπία με ναΐφ αισθητική. Ακολούθησε ο Σπύρος Πηλιούνης, που κέρδισε αρκετές διακρίσεις με την ζωγραφική του. Ο μικρότερος σε ηλικία ήταν ο Θάνος Ασίκης που εξέδωσε πολλές ποιητικές συλλογές ενώ στη ζωγραφική αφοσιώθηκε κυρίως σε μορφές και πορτραίτα.

Η έκθεση «Αγνάντια στο Κροκύλειο» επιχειρεί να συστήσει  τα 3 πρόσωπα στις νεότερες γενιές και αποτίσει φόρο τιμής σε 3 καλλιτέχνες που τους ένωνε η αγάπη τους για την τέχνη και την γενέθλια γη τους.

Η έκθεση θα ανοίξει στις 12 Αυγούστου, θα εγκαινιαστεί στις 13 μετά την κατάθεση στεφάνων στο Μακρυγιάννη και θα λειτουργήσει επίσης πριν τις 2 ζωντανές εμφανίσεις των Αργύρη Λούλατζη και των Χαΐνηδων στις  13 και 14 Αυγούστου. Για την έκθεση διέθεσαν έργα η Αθηνά Βάθη εγγονή του Δ. Σταυρόπουλου και η Ασίκη Βιολέττα, ανιψιά του Ασίκη Θάνου και τις ευχαριστούμε.


Διοργάνωση Σύλλογος Κροκυλιωτών ο Μακρυγιάννης και Δίκτυο Δελφών υπό την αιγίδα του Δήμου Δωρίδος
Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης