Ειδήσεις
Τα μαγικά ηχοχρώματα του Αργύρη Λούλατζη ζωντάνεψαν το σχολείο του Κροκυλείου
01/09/2023
Πρόθεση του Συλλόγου Κροκυλιωτών ο Μακρυγιάννης ήταν ο Αργύρης Λούλατζης να εμφανιστεί στο Κροκύλειο και συγκεκριμένα στο Λιβάδι στα πλαίσια των εκδηλώσεων του περσινού καλοκαιριού. Κάποιες υποχρεώσεις του όμως ανέβαλαν τελικά την εκδήλωση αυτή για τα εφετινά Μακρυγιάννεια 2023. Η εμφάνιση προγραμματίστηκε για τις 13 Αυγούστου και η πρώτη ευχάριστη έκπληξη ήταν όταν μας ανακοίνωσε ότι μαζί του θα έρθει ο φίλος του και καταξιωμένος μουσικός Νίκος Σαπουτζάκης. Για λόγους πρακτικούς αλλά και οικονομικούς ο χώρος που επιλέχθηκε ήταν το πρώην Δημοτικό Σχολείο μιας και ο ήχος και τα φώτα που στήθηκαν στο προαύλιο κάλυψαν και την συναυλία της επόμενης ημέρας με τους Χαΐνηδες.

Ο Αργύρης Λούλατζης με καταγωγή από τις Σέρρες αν και μικρός στην ηλικία είναι ήδη καταξιωμένος στο χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με αρκετούς δίσκους και πλήθος συνεργασιών με "βαριά" ονόματα του χώρου όπως ο Χρ. Θηβαίος, ο Μ. Πασχαλίδης, η Φωτ. Βελετσιώτου, ο Ψαραντώνης, ο Δημ Ζερβουδάκης, η Κλέλια Ρένεση οι αδερφοί Στρατάκη και πολλοί άλλοι. Σημαντική επίσης είναι και η διαδρομή του Νίκου Σαπουτζάκη ο οποίος κατάγεται από το Ηράκλειο και έχει στο ενεργητικό του δισκογραφία και πολλές συνεργασίες. Οι δύο καλλιτέχνες βρέθηκαν από νωρίς την μέρα της εμφάνισης στο χωριό και μας κέρδισαν αμέσως με την απλότητα και την ευγένειά τους.

Πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την αναδρομική έκθεση ζωγραφικής "Αγνάντια στο Κροκύλειο", με έργα των Αθ. Ασίκη, Δημ. Σταυρόπουλου και Σπ. Πηλιούνη που λειτούργησε μέσα στο κτίριο του σχολείου. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν αρκετός από όλο το φάσμα των ηλικιών και στην πλειοψηφία τους προτίμησαν την "ευρυχωρία" των κερκίδων από τις μπροστινές καρέκλες. Η βραδιά ήταν όμορφη, χαλαρή και σύντομα υπέροχες μελωδίες από τις κιθάρες των μουσικών αντήχησαν στο προαύλιο του σχολείου. Ακούστηκαν όμορφα τραγούδια από την προσωπική διαδρομή των καλλιτεχνών αλλά και άλλα παλιότερα γνωστά και παραδοσιακά που το κοινό υποδέχθηκε με θέρμη. Με την μουσική αυτή αλλά και τα φώτα να χρωματίζουν υπέροχα τα δέντρα πίσω από τη σκηνή, δημιουργήθηκε μία υπέροχη ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να διαρκέσει πάνω από 2 ώρες και τον κόσμο να παραμένει στις θέσεις του απολαμβάνοντας το πρόγραμμα.

Νίκος Σαπουντζάκης και Αργύρης Λούλατζης (φωτο: Δημήτρης Ζωγράφος)


Αργύρης Λούλατζης (φωτο: Δημήτρης Ζωγράφος)

Νίκος Σαπουντζάκης (φωτο: Δημήτρης Ζωγράφος)

Αργύρης Λούλατζης (φωτο: Δημήτρης Ζωγράφος)

Αργά το βράδυ οι δύο νεαροί καλλιτέχνες επισκέφτηκαν το Λιβάδι όπου συζήτησαν με την νεολαία και διασκέδασαν. Την επομένη αναχώρησαν για την Αθήνα διατηρώντας ζωντανή την ανάμνηση του Κροκυλείου όπως διατηρήσαμε εμείς τα δικά τους μαγικά ηχοχρώματα που ζωντάνεψαν ξανά το πρώην δημοτικό σχολείο του χωριού μας.


 Από αριστερά: Αργύρης Λούλατζης, Νίκος Σαπουτζάκης και το "επιτελείο" του Λιβαδιού Ιωάννα Καρζή, Γιωργής Γραββάνης και Ηλίας Προύντζος

Κλείνοντας σημειώνουμε τέλος πως οι εκδηλώσεις των Μακρυγιαννείων πραγματοποιήθηκαν με διοργανωτές Σύλλογος Κροκυλιωτών ο Μακρυγιάννης & Δίκτυο Δελφών υπό την αιγίδα του Δήμου Δωρίδας και με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ε.Ε. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις Μακρυγιάννεια 2023 ήταν ελεύθερη.